logo


Διόνυσος 30 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eπιστολή απέστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Νέος Διόνυσος Νίκος Καρυστινός, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, συνδυασμών και κινήσεων καθώς και στους  ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Με την επιστολή του αυτή και την εισήγησή του με επισημάνσεις και με τα κατ’ αρχήν προτεινόμενα μέτρα λειτουργικής βελτίωσης των θεσμικών οργάνων του Δήμου, προσκαλούνται όλοι οι αποδέκτες σε συνάντηση συνεργασίας για την διαμόρφωση γόνιμου κλίματος συναινέσεων στο πλαίσιο ενός αυτοδιοικητικού απαραίτητου πολιτισμού.

Γραφείο Τύπου «Νέος Διόνυσος»

Διόνυσος 29 Νοεμβρίου 2022 

Προς: 1. τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων 

κ. Γ. Καλαφατέλη -Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο 

κ. Δ. Ζαμάνη- Ανοιχτοί Ορίζοντες 

κ. Κ. Κουριδάκη- Εύπολις 

κ. Ν. Κλήμη – Μαζί για το Διόνυσο. 

κ. Τ. Παντέλογλου- Λαΐκή Συσπείρωση 

2. τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους 

κ. Βασίλειο Φώτο 

κα Μαρία Στυλιανού 

κ. Θεόδωρο Στάικο 

3. τους επικεφαλής Δημοτικών Συνδυασμών και Κινήσεων 

κ. Η. Υφαντή – ΔΔΔ 

κ. Δ. Ζαφειρόπουλο – ΣΥΝΕΝΑ Βήμα Μπροστά 

κα Κ. Μαϊχόσογλου –  O Διόνυσος του Αύριο  

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και ειδικά με τα αυτοδιοικητικά θέματα έχουμε τη θεμιτή φιλοδοξία να εκφράσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολιτών, με τον τρόπο  που ο καθένας μας αξιολογεί ως περισσότερο ουσιαστικό και πειστικό. 

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι πολίτες σε σημαντικό βαθμό έχουν κορεστεί ή κουραστεί από τις συχνά έντονες αντιπαραθέσεις, πράγμα που αποδεικνύει ότι και όλοι εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης για την αισθητή απομάκρυνσή τους από δημοτικά δρώμενα. 

Έχω τη στέρεη πεποίθηση ότι όλοι ανεξαιρέτως  θέλουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός ήρεμου κλίματος πολιτικού πολιτισμού και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να αποφύγουμε, σε απόλυτο βαθμό, αντιπαλότητες με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για να θίξουμε το κύρος κάθε συναδέλφου μας. 

Η Δημοτική Παράταξη Νέος Διόνυσος έχει με την ιδρυτική της διακήρυξη δεσμευτεί έναντι του εκλογικού σώματος ότι θα ακολουθήσει πιστά τις αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης με διαφάνεια, με λογοδοσία για κάθε απόφαση, με ευθύτητα λόγου και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με αξιοκρατία, εντιμότητα, μακριά από αυθαιρεσίες και κακοδιαχείριση. 

Είμαι βέβαιος ότι όλοι επιδιώκουμε το κοινό καλό, η κάθε παράταξη με το πρόγραμμά της, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της με τους υποψηφίους της στους εκλογικούς συνδυασμούς. 

Επιτρέψτε μου, ως πρώτο βήμα συναινετικού κλίματος, χωρίς να ισοπεδώνονται οι θεμιτές μας διαφορές, να σας προσκαλέσω σε μια συνάντηση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με την ελπίδα να συμφωνηθούν τα συγκεκριμένα θέματα και να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια γόνιμη περίοδο δημιουργίας που αξίζει ο Διόνυσος που κατοικούμε και αγαπάμε. 

Προτείνω λοιπόν  να συναντηθούμε ισότιμα σε ένα στρογγυλό τραπέζι μια προσεχή Τρίτη, κατά την οποία δεν θα έχει οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου, και σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο που σας επισυνάπτω ενδεικτικά και μόνο για να διευκολύνω τον διάλογο. 

Ελπίζω όλοι να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση και να θεμελιώσουμε έναν αυτοδιοικητικό πολιτισμό, παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους Δήμους και θα προσέθετα με ευρωπαϊκή αντίληψη διοικητικής οργάνωσης και προσφοράς φιλικών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους. 

Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Νίκος Καρυστινός 

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος