logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες εκπαιδευτικοί, Διευθυντές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητές, παρακολούθησαν την ημερίδα  με θέμα την εκκένωση των σχολικών μονάδων σε περίπτωση πυρκαγιάς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο των Αρσακείων – Τοσιτσείων σχολείων Εκάλης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου Διονύσου και των Αρσακείων και συμμετείχαν εκπρόσωποι του της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας, καθώς και στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Α΄Λυκείου των Αρσακείων Γιάννης Βακαλόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το ζήτημα της έγκαιρης και αποτελεσματικής πρόληψης συνιστά πρωταρχική αλλά και επιτακτική ανάγκη. Ο κ. Καλαφατέλης ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Διονύσου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, θέτοντας ως απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και, ειδικότερα σε ότι αφορά τα σχολεία, των μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, τους εργαζομένους στην πολιτική προστασία του Δήμου Διονύσου, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών κλιμακίων για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Στην ημερίδα ακολούθησαν θεματικές εισηγήσεις της Αντιδημάρχου, Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης Σοφίας Κατσίγιαννη, του Υπεύθυνου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Απόλλωνα Κούνη, του Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνου Λαγουβάρδου, του Ερευνητή, Μετεωρολόγου – Φυσικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνου Γιάνναρου κ.ά. Παραβρέθηκαν ακόμα ο Ανθυπυραγός Λεωνίδας Μπιριτζής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Νικόλαος Νούσας και ο Υποδιοικητής του Α΄Τμήματος Τροχαίας Βορειανατολικής Αττικής Παντελής Καραγιάννης.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις.