logo


Την πεντηκοστή της συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, αύριο Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη και με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση της 2ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2022 της ΕΣΤΙΑΣ, αλλά και του Προϋπολογισμού 2023 του ίδιου Νομικού Προσώπου, θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη (24/11) συνεδρίαση της ΕΣΤΙΑΣ. Σημειώνεται εδώ πως ο Προϋπολογισμός για το 2023 επεστράφη από τον έλεγχο του Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων χωρίς παρατηρήσεις.

*Επανέρχεται στην Επιτροπή αίτημα επαγγελματία αυτοκινητιστή για αποζημίωσή του λόγω πτώσης του οχήματος του σε λακκούβα. Από τον περασμένο Μάιο κιόλας, όταν είχε συζητηθεί για πρώτη φορά το εν λόγω αίτημα, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου στη γνωμοδότησή του έκανε λόγο για “περίεργα (κατ’ επιεική διατύπωση) πράγματα”, στις απαιτήσεις του αυτοκινητιστή, καθώς αυτές δεν φέρεται να ανταποκρίνονται και να δικαιολογούνται από τα πραγματικά περιστατικά. Η Οικονομική Επιτροπή είχε τότε εγκρίνει ομόφωνα ποσό αποζημίωσης μικρότερο του αιτούμενου, έτσι ο επαγγελματίας επανέρχεται με ένσταση για την επανεξέταση της παλιάς απόφασης.

*Ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για την υπηρεσία ταφών- εκταφών και παράπλευρων επικουρικών εργασιών στα Δημοτικά Κοιμητήρια, ενδεικτικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, 148.500 ευρώ, επιμεριζόμενου σε τρία χρόνια- 4.000 για τη φετινή χρονιά, και από 72.000 ευρώ περίπου για το 2023 και το 2024.

*Ανακηρύσσεται ο προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο έργο της της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Αναγέννησης, προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίου ευρώ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ο πρώτος μειοδότης απέτυχε να αιτιολογήσει την ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά του, έτσι η αρμόδια επιτροπή κάλεσε το δεύτερο μειοδότη, που με την προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών ανακηρύσσεται προσωρινός ανάδοχος. Ο τελευταίος έχει δώσει προσφορά 1.322.000 ευρώ και μέση έκπτωση 23%.

*Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει την υποβολή μήνυσης ή άλλου ένδικου μέσου κατά πρώην αιρετού. Η υπόθεση, σύμφωνα με τη συνημμένη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, αφορά σε αγωγή κατά του Δήμου για την αυθαίρετη, κατά τον ενάγοντα, εναπόθεση μπάζων- προϊόντων εκσκαφών από το έργο της αποχέτευσης- σε οικόπεδο στη Σταμάτα, από τον ΤΟΞΟΤΗ (σ.σ. την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο το 2014 και εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από τον ΑΚΤΟΡΑ). Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, όπου εναποτέθηκαν τα μπάζα, αξιώνει αποζημίωση ύψους 184.000 ευρώ περίπου, λόγω βλάβης στην ιδιοκτησία του. Από την πλευρά του ο Δήμος Διονύσου, δια της Τεχνικής Υπηρεσίας, αρνείται την οιαδήποτε εμπλοκή ή ευθύνη, μια που- όπως υποστηρίζει- το οικόπεδο δεν αποτελούσε εργοταξιακό χώρο, συνδεδεμένο με τις εργασίες για την αποχέτευση, ενώ και η εναπόθεση των μπάζων έγινε μετά από ενοικίαση του χώρου από τον ενάγοντα προς την εταιρεία. Για την υποστήριξη της αγωγής του ο ενάγων έχει καλέσει ως μάρτυρες τους Β. Πέππα και Γ. Κόκκαλη, τέως και νυν Πρόεδρο της Κοινότητας Σταμάτας αντιστοίχως. Από αυτούς, μόνον ο κ. Πέππας έχει δώσει ένορκη  κατάθεση, τασσόμενος υπέρ των ισχυρισμών του ενάγοντα. Μετά και από τα παραπάνω, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου είναι ξεκάθαρος:

“Επειδή τα όσα καταθέτει ο εν λόγω μάρτυρας (πρώην πρόεδρος της Δ.Κ. Σταμάτας) Ευάγγελος Πέππας είναι σε προφανή αντίθεση με τα επίσημα έγγραφα, βεβαιώσεις και θέσεις της αρμόδιας υπηρεσίας και τις εκφρασθείσες βάσει των επίσημων στοιχείων θέσεων του Δήμου και κατά τούτο αναληθή.

Επειδή από την αναληθή μαρτυρική συνδρομή του άνω μάρτυρα διακινδυνεύεται πολλαπλή ζημία του Δήμου, το μεν να υποβληθεί σε δαπάνη που δεν οφείλει, το δε πλήττεται το κύρος του Δήμου και δη από έναν πρώην αιρετό ως προς την εμπιστοσύνη των πολιτών

Φρονούμε ότι ενδείκνυται, επιβάλλεται και συντρέχει νόμιμη περίπτωση λήψης Α.Ο.Ε για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του ενάγοντας ως ηθικού αυτουργού και του άνω μάρτυρα (αυτουργού) για το αδίκημα της ψευδούς ενόρκου κατάθεσης και όσα άλλα καταδείξει η ανάκριση καθώς και η άσκηση αγωγής αποζημίωσης για την θετική και αποθετική ζημία που θα υποστεί ο Δήμος από την άνω ψευδή κατάθεση και για την χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υφίσταται ο Δήμος συγκείμενη σε ισάξιο της φερόμενης ζημίας ποσό”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στη γνωμοδότησή του ο κ. Βασιλείου παραλληλίζει την εν λόγω υπόθεση με αντίστοιχη εναπόθεσης μπάζων παλαιότερα σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην οδό Χανίων στον Άγ. Στέφανο. Τότε είχαν βρεθεί υπόλογοι σε ποινική δίκη ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ευ. Λυρούδιας, και είχαν αθωωθεί, επειδή το Δικαστήριο είχε δεχθεί πως η ΤΟΞΟΤΗΣ είχε εκμισθώσει την ιδιοκτησία, χωρίς να φέρει ευθύνη ο Δήμος Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:   

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση της αριθ. 55/23-11-2022 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 53/23-11-2022 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου οικ. έτους 2023».

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Αίτημα – Ένσταση με αρ. πρωτ. 28195/14-9-2022 του κ. ΣΩΤ. Α . (ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ) περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη στο επαγγελματικό αυτοκίνητό του (ΤΑΞΙ) με αρ. κυκλ. ΤΑΒ-….. από πτώση σε λακκούβα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης για την «Προμήθεια υπηρεσίας ταφών – εκταφών στα κοιμητήρια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Διονύσου».

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικού Νο4 σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 2023/2022 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Τμ. ΙΒ΄του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (α/α 100176) για την υπηρεσία αποκομιδής & διαχείρισης βιοαποδομήσιμων & ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια ηλεκτρολογικών ειδών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 37921/18.12.2020 σύμβασης προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ, TMHMATA: B’: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤ’ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ” με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά συνολικού προϋπολογισμού 83.886,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και δικαιώματος προαίρεσης.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό Υπεύθυνου Λογαριασμού για το έργο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» με κωδικό ΟΠΣ 5067642.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό Υπεύθυνου Λογαριασμού για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ/ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ με κωδικό ΟΠΣ 5001680».

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: Κατακύρωση της σύμβασης του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 1.706.000,00€.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ή άλλου ενδίκου μέσου, κατά πρώην αιρετού.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς για την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “BE ACTIVE 2022”.