logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ υπήρξε αποκαλυπτική πολλών κρυφών καταστάσεων με κυρίαρχη αυτή που αφορούσε την παράταξη του Δημάρχου για το αντιπλημμυρικό έργο.

α. η ΔΑ αποδέχθηκε την πρόκληση να συμμετάσχει στην συζήτηση, έστω με έωλα επιχειρήματα, και επικλήσεις που ανάγονται στο παρελθόν και αφορούσαν όποιους βαρύνουν οι ευθύνες αυτές, λησμονώντας ότι και ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος έχει τις δικές του ευθύνες κακής αντιμετώπισης σημαντικών προβλημάτων, και τώρα και στο παρελθόν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου προέβαλαν αντίθετες απόψεις και μάλιστα ένας εξ αυτών έφτασε στο σημείο να προτείνει και πάλι αναγκαστική (βλέπε βίαιη) απαλλοτρίωση. Τόσο σκληρός, τόσο απόλυτος!!

Στο τέλος της συζήτησης οι υποστηρικτές σύμβουλοι πήραν “γραμμή” να απέχουν της ευθύνης να ψηφίσουν με ένα ναι ή ένα όχι. Η αποχή από την υπεύθυνη και ευθεία τοποθέτηση έχει και την “κρυφή” ερμηνεία ότι δεν καταψηφίζουμε την κοινή  εισήγηση των παρατάξεων και των ανεξαρτήτων συμβούλων.

Είτε συμμετέχεις στη συζήτηση και στην ψηφοφορία είτε δεν…

Ερμαφρόδιτες λύσεις δεν τιμούν κανένα δημοτικό αξιωματούχο.

β. οι προϊστάμενες των Τεχνικών Υπηρεσιών κράτησαν την  “ενδεδειγμένη” υπηρεσιακή στάση. Γνωρίζουν καλά τις υφιστάμενες τυπολατρικές και  ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες οφείλουν ακολουθούν, και με το δίκιο τους,  έχοντας γνώση των παθογενειών και της αδράνειας της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της αυτοδιοίκησης. Εκ των πραγμάτων η στάση τους, αξιοπρεπής κατά τα άλλα, ήταν όπως αυτή του Πόντιου Πιλάτου. Εσείς αποφασίστε ως κυρίαρχο σώμα και εμείς ακολουθούμε χωρίς χρονικές δεσμεύσεις.

Η εκ του περισσού δήλωση ότι η μελέτη είναι άρτια παρακάμπτει ότι και μια άλλη εναλλακτική μελέτη θα είναι εξ ίσου άρτια και πολύ δικαιότερη κοινωνικά.

γ. το κρίσιμο δίλημμα των πιθανών καθυστερήσεων από την λεγόμενη “τροποποίηση» της μελέτης δεν αντιμετωπίστηκε  με παρρησία. Οι υποστηρικτές της ΔΑ και υποχρεωτικά η ΤΥ θεωρούν ότι τροποποίηση σημαίνει όλα από την αρχή και ό,τι ήθελε προκύψει. Η πρόταση για “σημειακή” τροποποίηση που υποστηρίζεται από την εισήγηση των παρατάξεων και τον αποκλειστικά θιγόμενο πολίτη, με την κατάθεση εκ μέρους του τεχνικής γνωμοδότησης,  θεωρεί πως η βελτιωτική προσαρμογή είναι χρονικά άμεση, δεν απαιτεί αλλαγή προϋπολογισμού και τήρησης  της τυπικής γραφειοκρατίας “φτου και από την αρχή».

Η δική μου νομική και καθόλα λογική θεώρηση, και αν προτιμάτε χαρακτηρίστε την και τολμηρή, καταλήγει στην παρακάτω πρόταση, ευχόμενος να γίνει αποδεκτή από όλους ανεξαιρέτως χωρίς άλλες αναβολές και αντεγκλήσεις.

 Όσοι  επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον για να εφαρμοστεί ως έχει η μελέτη,  ας το επικαλεσθούν με μεγαλύτερη ένταση και με την σύμφωνη γνώμη όλων των υπολοίπων, χωρίς καμία εξαίρεση,  προκρίνοντας/εγκρίνοντας  μια άμεση σημειακή τροποποίηση χωρίς γραφειοκρατίες και περιττές επαναλήψεις απλώς για τυπολατρικούς λόγους.

Αυτό σημαίνει να διοικώ με τόλμη και να κατευθύνω τις ενέργειές μου στον τελικό στόχο με αποτελεσματικότητα, όταν μάλιστα έχω πλήρως τη σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του ΔΣ και την αντικειμενική επίκληση του δημοσίου συμφέροντος για επιτάχυνση του έργου λόγω και της κλιματικής κρίσης που έχει επιδεινώσει τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τέρμα πλέον σε συζητήσεις διαρκείας και απώλεια χρόνου. Τέρμα στις ανελαστικές ερμηνείες.

Ας προηγηθεί με παρρησία και υπευθυνότητα η ΔΑ και ας ακολουθήσουμε μια πορεία ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με τόλμη τα όποια μικροεμπόδια. Κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να μας κατηγορήσει.

Νίκος Καρυστινός– Υπεύθυνα Παρών

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής της Παράταξης

Νέος Διόνυσος