logo


Με τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπου ζητείται γνωμοδότηση, και την έκφραση γνώμης για τον Προϋπολογισμό του 2023 του Δήμου Διονύσου θα ασχοληθεί αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με την πρόσκληση που απευθύνει στα μέλη της Επιτροπής ο Πρόεδρός της και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικός, αν αύριο δεν επιτευχθεί απαρτία, τότε η συνεδρίαση θα αναβληθεί για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Και τα δυο θέματα- Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός- έρχονται στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά από τη κατάρτιση και συζήτησή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, που απαρτίζεται από τους Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο και η οποία πραγματοποίησε κατεπείγουσα συνεδρίαση στις 15 Νοεμβρίου. Εκτός από τα παραπάνω, στη συνεδρίαση συζητήθηκε- εκτός Ημερησίας Διατάξεως- και το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, που σήμερα Πέμπτη 24/11 στις 7.30 το βράδυ, θα συζητηθεί (και πάλι) από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται εδώ πως ήδη τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου, αλλά όχι και τα επτά, έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν τις προτάσεις τους για τα τεχνικά έργα που είναι αναγκαία για την περιοχή τους- η Δροσιά τις προάλλες και ο Άγ. Στέφανος αύριο, για παράδειγμα, έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, όχι όμως και οι άλλες 5 Κοινότητες.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη στην Εκτελεστική Επιτροπή, “το Τεχνικό Πρόγραμμα ως σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα του Σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου για το έτος 2023, ανέρχεται στο ύψος των 24.555.602,51€ εκ των οποίων το ποσό των 10.479.172,63€ αφορά σε νέες δράσεις του Τεχνικού Προγράμματος, το ποσό των 11.533.653,37€ αφορά σε έργα και μελέτες που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από άλλους φορείς. Τέλος, το ποσό των 2.542.776,51€ αφορά σε συνεχιζόμενα έργα και μελέτες που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το Δήμο”

Όσο για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023, αυτός είναι ισοσκελισμένος στα 76,6 εκατομμύρια ευρώ.