logo


Και το όνομα αυτής (της νέας δημοτικής παράταξης) “Ο Διόνυσος του Αύριο”. Μπροστά σε πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε το καφέ Σταθμός στον Άγ. Στέφανο, η Κ. Μαϊχόσογλου, σήμερα δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, επικεφαλής της νέας παράταξης “Ο Διόνυσος του Αύριο”.

Η κ. Μαϊχόσογλου, δικηγόρος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αγ. Στεφάνου Το ΟΙΟΝ, στο κάλεσμά της προς τους δημότες να στηρίξουν τη νέα παράταξη, υποσχέθηκε ανοιχτό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, αγκυλώσεις του παρελθόντος και διαχωρισμούς, διοίκηση με συνέπεια, πρόγραμμα, ρεαλισμό, διαφάνεια, αξιοκρατία, ανθρωποκεντρική- και όχι ψηφοθηρική- αντίληψη, και αγάπη για τον τόπο, με στόχο ένα σύγχρονο Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο και «ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο που αγαπάμε και όπου ζούμε”.

Η απόφασή της να ηγηθεί μιας νέας δημοτικής παράταξης, υπογράμμισε εν συνεχεία, ήταν δύσκολη αλλά πέρα για πέρα συνειδητή με οδηγό την αγάπη της για τον τόπο, “που μένει, πίσω, που δεν εξελίσσεται, που δεν προετοιμάζεται για το αύριο”. Ζήτησε, τέλος, τη συστράτευση όλων στην προσπάθεια αυτή, αλλά και “τη στήριξη από το σύνολο της παράταξης στην οποία ανήκει και την οποία υπηρέτησε και υπηρετεί με σεβασμό”.

Από την παράταξη αυτή παρόντες ήταν ο επικεφαλής της Δ. Ζαμάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Πέππα, Στ. Ουσταμπασίδης, Τ. Μπάσης και Στ. Δημητριάδης, οι Πρόεδροι της Κοινότητας Δροσιάς Χ. Ποτίδης και Άνοιξης Χ. Πιπέρης, πολλοί τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πολλά στελέχη της. Στην παρθενική εκδήλωση της νέας παράταξης προσήλθαν ακόμη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, αλλά και πολλών συλλογικών φορέων της πόλης, καθώς και πολιτικά πρόσωπα: ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Στ. Πέτσας, ο βουλευτής της ΝΔ. Β. Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος, στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πλήθος κόσμου.

H Κατερίνα Μαϊχόσογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Στέφανο. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή επί σειρά ετών, διατηρώντας Δικηγορικό Γραφείο στην Άνοιξη.

Είναι παντρεμένη με τον μηχανικό Βασίλη Ψυχογυιό με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του πρώτου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου για 6 χρόνια, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου, ενώ από το Μάιο του 2012, εκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Αθλητικού Σωματείου «ΤΟ ΟΙΟΝ» Αγ. Στεφάνου.

“Ως ενεργός πολίτης, συμμετέχει σε δράσεις εθελοντισμού και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής πάντοτε με συναινετικό πνεύμα. Στόχος της  είναι η επίτευξη συνεργασίας  και συλλογικότητας στο πλαίσιο των δομών διοίκησης του Δήμου, αλλά κυρίως η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της αυτοδιοίκησης και η αλληλεγγύη  προς τον συνδημότη. Η αγάπη της για την περιοχή και η εντιμότητά της, αποτελούν βασικούς οδηγούς στην ενασχόλησή της με τα κοινά που επί χρόνια υπηρετεί με επιτυχία”, αναφέρεται στο βιογραφικό της.

Αξίζει εδώ να σημειωθούν και τα παρακάτω:

*Ο τίτλος της νέας παράταξης θυμίζει πολύ μια άλλη δημοτική κίνηση που είχε εμφανιστεί στα τοπικά πράγματα το μακρινό 2013. Τότε, “Ο Διόνυσος, αύριο” είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έφτασε μάλιστα στο σημείο να δώσει στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη και τις καταστατικές αρχές του. Συνέχεια πάντως σε εκείνη την προσπάθεια δεν υπήρξε.

*Με την υποψηφιότητα της κ. Μαϊχόσογλου, γίνονται δυο οι δικηγόροι που τίθενται επικεφαλής δημοτικής παράταξης- ο έτερος είναι ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός, επικεφαλής τού επίσης νέου δημοτικού σχήματος “Νέος Διόνυσος”.

*Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Δ. Ζαμάνης, με το συνδυασμό του οποίου η κ. Μαϊχόσογλου είχε αναδειχθεί πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος στον Άγ. Στέφανο στις εκλογές του 2019, αν και παρών χθες βράδυ στην ιδρυτική εκδήλωση της νέας παράταξης, εντούτοις δεν ήταν εκείνος που προσφώνησε τη συνάδελφό του.

*Τέλος, παρά τη σχετική προσωπική πρόσκληση της νέας υποψήφιας Δημάρχου, κανείς από τους επικεφαλής παρατάξεων εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου δεν προσήλθε στη χθεσινή πρώτη επίσημη εμφάνισή της.