logo


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την επιχείρηση έξωσης χαμηλοσυνταξιούχου και με παιδί ΑΜΕΑ από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου. Καταδικάζουμε την ενέργεια της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή, που έσπασαν την πόρτα στις 5.30 τα ξημερώματα για να την πετάξουν έξω από το σπίτι της, καθώς είχε πλειστηριαστεί από την τράπεζα και δόθηκε σε εταιρεία. Την έξωση σταμάτησαν οι συγκεντρωμένοι που μπήκαν στο σπίτι της γυναίκας και δήλωσαν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η έξωση, ότι η χαμηλοσυνταξιούχος θα παραμείνει στο σπίτι της.

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας πετιέται στον «καιάδα» για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι, που τους στηρίζουν μια σειρά νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτός ο γύρος πλειστηριασμών που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της «μεταμνημονιακής εποπτείας» για να δοθεί η σκυτάλη στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, τραπεζών και funds για να συνεχίσουν το τσάκισμα στα λαϊκά νοικοκυριά.

Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας και παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα, αυτή που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτή την πορεία δεν αφήνουμε καμιά εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, καμιά λαϊκή οικογένεια μόνη. Πορευόμαστε μαζί στο δρόμο της αλληλεγγύης, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Απαιτούμε άμεση ματαίωση της έξωσης και με ευθύνη του κράτους άμεση προστασία της συνταξιούχου από τον κίνδυνο να βρεθεί στον δρόμο.

         Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας κόντρα σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν για να προστατεύσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και όλων των «μεγαλοκαρχαριών» του πλούτου.

21.11.2022