logo


Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο, που ξεκινά σήμερα 21 Νοεμβρίου και που θα παρακολουθήσουν πέντε αιρετοί του Δήμου Διονύσου, μετέθεσε εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο, και την Οικονομική Επιτροπή, των οποίων οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Η Ημερήσια Διάταξη ειδικά για την Οικονομική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει στις 8.30 το πρωί, περιλαμβάνει 8 θέματα, και ανάμεσά τους:

*Την έγκριση των όρων για το διαγωνισμό, προϋπολογισμού 201.000 ευρώ, για την προμήθεια κάδων και σάκκων συλλογής βιοαποβλήτων, μετά και από τη σχετική μελέτη της Υπηρεσίας. Η έγκριση των τευχών δημοπράτησης ψηφίστηκε από την ίδια Επιτροπή τον περασμένο Μάιο, ενώ το έργο αφορά στην ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων Δήμου Διονύσου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Εν προκειμένω πρόκειται για τους όρους διακήρυξης του υποέργου 1, και όχι του υποέργου 2, όπως μάλλον εκ παραδρομής έχει γραφτεί, που αφορά στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου- προμήθεια εξοπλισμού σε κάδους και σε οχήματα και μηχανήματα, καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού- ανέρχεται στο ποσόν των 1.809.000 ευρώ.

*Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών- Νεανικών Χορωδιών, που θα περιλαμβάνει και Συνάντηση των Σχολικών Χορωδιών του Δήμου, θα διοργανωθεί για 6η συνεχή χρονιά, και για φέτος το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων. Στόχος η προβολή των χορωδιακών σχημάτων της πόλης μας μέσα από ένα μουσικό τρίωρο με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και κλασικά εορταστικά τραγούδια. Στο φετινό 6ο Φεστιβάλ επίσημη προσκεκλημένη θα είναι η Νίνα Μαζάνη για ένα σύντομο πρόγραμμα με δικές της επιτυχίες, ενώ το συνολικό κόστος για την εκδήλωση (αμοιβή για τη συναυλία της προσκεκλημένης και για την ορχήστρα Christmas Chord Orchestra) υπολογίζεται στα 6.500 ευρώ περίπου. Η διοργάνωση, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της διπαραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, αναφέρει στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης.

*Για τη συντήρηση και την επισκευή των εγκαταστάσεων στα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές πόσιμου νερού, θα διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ,  που θα χρηματοδοτηθεί από Ίδιους Πόρους, κατανεμημένους σε τρία χρόνια. Όπως αναγράφεται στη σχετική μελέτη, από τέσσερα αντλιοστάσια υπάρχουν στον Άγ. Στέφανο, την Άνοιξη και τη Σταμάτα, τρία στην Κοινότητα Διονύσου και από δυο στη Δροσιά, τη Ροδόπολη και το Κρυονέρι. Επιπλέον, τρία αντλιοστάσια  λειτουργούν στο Διόνυσο για την προώθηση του νερού στα υψηλότερα σημεία, καθώς και ένα στην Άνοιξη. Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη συντήρηση και επισκευή τόσο των αντλιοστασίων και του εξοπλισμού τους, όσο και βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας των συνεργείων και εξειδικευμένων υλικών.

*Το τελευταίο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη αφορά στην αποζημίωση δημότη του Αγ. Στεφάνου, που υπέστη τραυματισμό από επίθεση αδέσποτου σκύλου τον περασμένο Μάιο. Στην υπόθεση αυτή είχε αναφερθεί ο επικεφαλής των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο Ν. Κλήμης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18/10), περιγράφοντας το ιστορικό της που εκκρεμεί εδώ και 6 μήνες, στο διάστημα των οποίων ο δημότης επανερχόταν με επισκέψεις και σχετικά έγγραφα αιτήματα, χωρίς αποτέλεσμα. Την προσεχή Πέμπτη, μετά και από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει εξωδικαστικό συμβιβασμό και μερική αποδοχή του αιτήματος για αποζημίωση, ύψους 1465 ευρώ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι- όπως έχει καταγράψει η Οδός Διονύσου- το ίδιο βράδυ, της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το δημοτικό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, μετά και από αίτημα του Σωματείου Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγ. Στεφάνου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Διακήρυξης και Διενέργειας Διαγωνιστικής Διαδικασίας για το Υποέργο 2: Προμήθεια Εξοπλισμού( καφέ κάδων – σάκων ) απορριμμάτων για τη συλλογή βιοαποβλήτων και ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Διοργάνωση του 6ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Απινιδωτής από τη “ DEMO ABEE” για ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: ΔΩΡOΕΠΙΤΑΓΩΝ από ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης & Επισκευής Ηλεκτρο-Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και Δεξαμενών Πόσιμου Ύδατος του Δήμου Διονύσου».

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Aίτημα ΘΕΟΔ. Β. περί αποζημίωσης λόγω τραυματισμού από δάγκωμα αδεσπότου σκύλου.