logo


Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζητεί το Σωματείο Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγ. Στεφάνου. Το αίτημα που υπογράφεται από 27 κατοίκους και δημότες του Δήμου Διονύσου, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, κατ’ εξαίρεση και λόγω της απουσίας 4 αιρετών στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων ζητούν, πιο συγκεκριμένα, να εξεταστούν αφενός τα πεπραγμένα του Δήμου σχετικά με την επάρκεια του προγράμματος για τα αδέσποτα, και αφετέρου η παρακολούθηση και η καλή εκτέλεσή του από το αρμόδιο Τμήμα και κάθε άλλο εμπλεκόμενο:

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ανάλογα στοιχεία για τις υπηρεσίες διαχείρισης του προγράμματος και τις δαπάνες τους ανά κατηγορία, και μάλιστα από το 2017, έχει ζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία μάλιστα αναγκάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο να αποταθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για το συγκεκριμένο αλλά και για άλλα παρεμφερή αιτήματα που έχει κατά καιρούς υποβάλει, χωρίς να πάρει εγκαίρως τις σχετικές απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή.

Η οποία δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Τσουδερού έδωσε τελικά στις αρχές Νοεμβρίου πολυσέλιδη απάντηση, παραθέτοντας συνολικά στοιχεία για τις υπηρεσίες διαχείρισης του προγράμματος, και πάντως από το 2019 και μετά. Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στοιχεία για τη φιλοζωία στο Δήμο μας ζήτησε την περασμένη άνοιξη και το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο πλαίσιο άσκησης θεματικών ελέγχων στους Δήμους. Τα στοιχεία εστάλησαν και έκτοτε δεν υπήρξε καμιά επισήμανση ή παρατήρηση εκ μέρους του Συνεδρίου, οπότε κατά τα φαινόμενα ο έλεγχος δεν έδειξε αστοχίες στη διαχείριση του προγράμματος.