logo


Το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, που πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα στην τοπική επικαιρότητα, έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, μετά από σχετικό κοινό αίτημα που κατέθεσαν προς τον πρόεδρο τέσσερις παρατάξεις (Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις, Λαϊκή Συπείρωση και ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο) και δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (Β. Φώτος και Ν. Καρυστινός).

Το θέμα έρχεται με συγκεκριμένο αντικείμενο: Τη σύσταση αναγκαστικής δουλείας με βάση τις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, συνεπώς σε όλες τις όμορες ιδιοκτησίες και όχι μόνο σε μια, αφού προηγηθεί πλήρης ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, τους μελετητές, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σταμάτας και την Τεχνική Υπηρεσία για τους λόγους που ο δρόμος συνεχίζει να πλημμυρίζει ακόμη και στη διάρκεια ελαφρών βροχοπτώσεων, αλλά και που δεν έχει σημειωθεί σημαντική εξέλιξη στο αντιπλημμυρικό.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε μάλιστα χτες (15/11) τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, και πλέον επικεφαλής της παράταξης “Νέος Διόνυσος”, Ν. Καρυστινό να χαιρετίσει την απόφαση της Διοίκησης και του Προέδρου να συγκαλέσει τη συνεδρίαση και να επιλέξει το δρόμο της λογικής και της συναίνεσης, δηλώνοντας βέβαιος πως μετά από την ενδελεχή συζήτηση που θα γίνει στο Συμβούλιο, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας και των δυο μελετητών, η απόφαση θα είναι ομόφωνη. Δήλωσε επιπλέον πως, κατόπιν αυτής της εξέλιξης, αίρει την πολιτική στάση του της οριζόντιας αρνητικής ψήφου σε όσα θέματα συζητούνταν.

Η Ημερήσια Διάταξη, όμως, περιλαμβάνει και άλλα θέματα, όπως το Σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, ακόμη ένα θέμα που έχει αποτελέσει σημείο έντονων τριβών ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις, έχει έρθει τουλάχιστον δυο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου όμως δεν τελεσφόρησε, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο και πολύωρης διαπαραταξιακής συνάντησης. Στο θέμα έχουν πάρει θέση και οι δημοτικοί εργαζόμενοι, καλώντας τους αιρετούς να εγκρίνουν τον ΟΕΥ το συντομότερο, όπως έγραφαν σε ανακοίνωσή τους τον περασμένο Ιούλιο.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το βράδυ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, μια που στις αρχές εκείνης της εβδομάδας πραγματοποιείται το ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο, όπου θα μεταβούν ο Δήμαρχος, τρεις Αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της μείζονος, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Αναλυτική η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΘΕΜΑ 1ο: Αναγκαστική Σύσταση Δουλείας, σύμφωνα με τα άρθρα 211, 212, και 213 του Ν. 3463/2006, όδευσης αγωγού όμβριων υπέρ του Δήμου για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου της Λεωφόρου Σταμάτας – Δροσιάς.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτημα του σωματείου “Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής” Αρ. Πρωτ. 34610

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 3ο: Σχέδιο τροποποίησης ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Δήμου Διονύσου (αποφ..4/2022).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση απόφασης Ε.Π.Ζ. περί σήμανσης και εξασφάλισης κυκλοφορίας επί της οδού Σωκράτους της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου κατά την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος “ΒΡΥΣΑΚΙ” για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση απόφασης Ε.Π.Ζ. περί των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Λιβερών στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου.