logo


Μετά από 12 χρόνια σε θέση στελέχους, πρώτα στην Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση με επικεφαλής τον Α. Πασιπουλαρίδη και εν συνεχεία στους Ανοιχτούς Ορίζοντες με επικεφαλής τον Δ. Ζαμάνη, ο παλαίμαχος στην τοπική πολιτική Θ. Στάικος με μια λιτή, πλην περιεκτική και πολυσήμαντη, δήλωση ανεξαρτητοποιήθηκε χθες βράδυ από την ομάδα, όπως την αποκάλεσε, αμέσως μετά από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Θα ήθελα να δηλώσω προς το Σώμα την ανεξαρτητοποίησή μου από σήμερα από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες. H βαθειά δημοκρατική μου αντίληψη δεν μου επιτρέπει την περαιτέρω παραμονή μου σ’ αυτήν την ομάδα. Ευχαριστώ”.

Αυτά είπε επί λέξει ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Σε δηλώσεις του προς την Οδό Διονύσου ο κ. Στάικος υπογράμμισε πως οι προσπάθειες σύγκλισης όλων των μειοψηφιών σε ένα ενιαίο σχήμα, ώστε να αντιπαρατεθούν στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής, τορπιλίστηκαν- όπως φάνηκε τελικά- εκ των έσω, με αποτέλεσμα “άλλα να λέμε και άλλα να πράττουμε, ερήμην της παράταξης και παρά τις αποφάσεις που είχαμε λάβει”, φωτογραφίζοντας έτσι και τον επικεφαλής της μείζονος.

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος διαφώνησε επιπλέον και με τις επιλογές αλλά και τη μεθόδευση μέρους των Ανοιχτών Οριζόντων σχετικά με την επόμενη ημέρα, αφού ο επικεφαλής τους έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν σκοπεύει να ασχοληθεί, παρά μόνον επικουρικά, με τα τοπικά πολιτικά πράγματα: “Οι επικεφαλής αναδεικνύονται, δεν επιβάλλονται έξωθεν. Η ξαφνική επιλογή της κυρίας Μαϊχόσογλου, για να ηγηθεί της παράταξης, με έβρισκε εξαρχής αντίθετο και για ουσιαστικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους”, τονίζει ο κ. Στάικος. Ο ίδιος συμπληρώνει πως στο διάστημα που οι παρατάξεις συζητούσαν τη χάραξη μιας κοινής πορείας, είχε προτείνει τουλάχιστον τρία πρόσωπα, που διαθέτουν τα εχέγγυα της εμπειρίας, της αναγνωρισιμότητας, της μαζικότητας και της δυναμικής παρουσίας, αλλά οι προτάσεις του δεν εισακούστηκαν. Πλέον δηλώνει ευθαρσώς τη στήριξή του προς τον Εύπολι και τον Κ. Κουριδάκη, όπως είχε άλλωστε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας.

Ο κ. Στάικος είναι ο τρίτος που ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων (σ.σ. μετά από τη Μ. Στυλιανού που έφυγε νωρίς και το Δ. Ράικο, που σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών), κατεβάζοντας το δυναμικό της στα 9 μέλη και ανεβάζοντας τον αριθμό των ανεξάρτητων σε πέντε. Στα ίδια έδρανα κάθονται επιπλέον οι Β. Φώτος και Ν. Καρυστινός, προερχόμενοι και οι δυο από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.