logo


Τέσσερα τα θέματα στην Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:

*Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την οδό Σωκράτους, στο πλαίσιο κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου στο Βρυσάκι, με πλήρη αποκλεισμό και διακοπή της κυκλοφορίας επί της Σωκράτους στο ύψος της οδού Πλάτωνος και διοχέτευση των οχημάτων σε παράπλευρους δρόμους με τη χρήση ενημερωτικών πινακίδων. Το θέμα πρέπει να συνοδεύεται και από απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου, το οποίο θα έχει συζητήσει σχετικά στη συνεδρίασή του την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

*Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τρίτο θέμα, που αφορά στην επανεξέταση πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής, σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για λόγους ασφαλείας γύρω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Λιβερών. Τότε η απόφαση, που ουσιαστικά προκλήθηκε από σχετικά αιτήματα του σχολείου, μιλούσε για περιστασιακή μονοδρόμηση της Λιβερών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, πέντε ημέρες την εβδομάδα για τους 9 μήνες του σχολικού έτους. Η απόφαση αυτή, συνοδευόμενη από αντίστοιχη του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου, ήρθε προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Εκεί όμως ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δ. Μπαμπανίκας παίρνοντας το λόγο τάχθηκε υπέρ μιας μόνιμης κυκλοφοριακής ρύθμισης, με τη μονοδρόμηση της οδού Λιβερών. Η νέα αυτή πρόταση δημιούργησε σύγχυση στα μέλη του Σώματος, πολύ περισσότερο που στη συγκεκριμένη περιοχή Σχέδιο Πόλεως αλλά και κυκλοφοριακή μελέτη δεν υπάρχει, έτσι με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη το θέμα αποσύρθηκε και αναπέμφθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ώστε να επανεξετάσει τη σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση μελέτης σήμανσης και εξασφάλισης κυκλοφορίας επί της οδού Σωκράτους της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου κατά την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος “ΒΡΥΣΑΚΙ” για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση απότμησης πεζοδρομίου στις εισόδους – εξόδους εμπορικού κέντρου της εταιρείας “ΑΝΑΚΟ Α.Ε.” επί της οδού Λεωφ. Μαραθώνος και Ροδοδάφνης στη Δ.Κ. Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 3ο: Επανεξέταση της υπ’ αρ. 8/22 απόφασης της ΕΠΖ που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Λιβερών στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.