logo


Έντεκα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, με μεικτό τρόπο- και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Ανάμεσα στα θέματα δεν περιλαμβάνεται το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, για το οποίο όμως 4 παρατάξεις της μειοψηφίας (Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις, Λαϊκή Συσπείρωση και ΜΑΖΙ για το Διόνυσο) και δυο ανεξάρτητοι (Ν. Καρυστινός και Β. Φώτος) έχουν υποβάλει από κοινού αίτημα συζήτησής του σε ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με συγκεκριμένο αντικείμενο: Τη σύσταση αναγκαστικής δουλείας με βάση τις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, συνεπώς σε όλες τις όμορες ιδιοκτησίες και όχι μόνο σε μια, αφού προηγηθεί πλήρης ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, τους μελετητές, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σταματάς και την Τεχνική Υπηρεσία για τους λόγους που ο δρόμος συνεχίζει να πλημμυρίζει ακόμη και στη διάρκεια ελαφρών βροχοπτώσεων, αλλά και που δεν έχει σημειωθεί σημαντική εξέλιξη στο αντιπλημμυρικό.

Όσον αφορά στην Ημερήσια Διάταξη της προσεχούς Τρίτης, περιλαμβάνει:

*Την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2022 του Δήμου, μετά και από την έγκριση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για τη μελέτη εξασφάλισης Κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, ύψους 40.000 ευρώ, αλλά και την πίστωση με 2.050.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους για το έργο των ασφαλτοστρώσεων. Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, επιμερίζεται σε τρία χρόνια, με 1,5 εκατομμύριο να αναλογεί στο 2023 και 1,4 εκατομμύριο στο 2024.

*Τον αποχαρακτηρισμό και την αγορά τμήματος δρόμου, ώστε να ενοποιηθούν δυο ιδιοκτησίες της, ζητεί εταιρεία, με τον Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη να μη συναινεί κατ’ αρχάς στο εν λόγω αίτημα, το οποίο- όπως υπογραμμίζει- δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ενώ αντιθέτως συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην απομείωση του ισοζυγίου γης των κοινόχρηστων χώρων. Ο εν λόγω δρόμος προέρχεται από αγροτική διανομή, βρίσκεται εκτός σχεδίου και εντός οικισμού προ του 1923, είναι ασφαλτοστρωμένος και αδιέξοδος και διαθέτει δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, ενώ εξυπηρετεί και άλλες ιδιοκτησίες.

*Την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την 3η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση αποβλήτων, που έρχεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με ομόφωνη απόφαση.

*Οικόπεδο για τη στάθμευση προσωπικού και επισκεπτών του Δημαρχείου Διονύσου, στον Άγ. Στέφανο, ζητεί προς ενοικίαση η Δημοτική Αρχή, μια που η μισθωτική σύμβαση για το σημερινό χώρο στάθμευσης έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο. Οι γενικές προδιαγραφές, που το νέο οικόπεδο πρέπει να καλύπτει, είναι απόσταση μέχρι 100 μέτρων από το Δημαρχείο, εμβαδό μέχρι 2 στρέμματα, δενδροφύτευση και διαγράμμιση για περίπου 80 θέσεις οχημάτων, περίφραξη και παροχή ρεύματος. Οι όροι της διακήρυξης θα καταρτισθούν από την Οικονομική Επιτροπή.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης ως προς την καταβολή αποζημίωσης λόγω προσκύρωσης καταργούμενου τμήματος δρόμου στο Ο.Τ 18 του ρ.σ της Δ.Κ Σταμάτας σύμφωνα με την με αρ. 5/1999 Πράξης του Πολ/κού Γραφείου Καπανδριτίου.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αλλαγή ονομασίας οδού Νεφέλης στο Πευκόφυτο.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης ως προς την Συναίνεση ή μη για τον αποχαρακτηρισμό και απόκτηση έναντι τιμήματος τμήματος αγροτικής οδού Διανομής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 5ο: 4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε 2022.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της 42/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ. Γνωμοδότηση επί της “Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την 3η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Αττικής”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Μίσθωση Ακινήτου (οικόπεδο) για την στάθμευση οχημάτων προσωπικού ή επισκεπτών του Δημαρχείου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 91/2021 ΑΔΣ “Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου ως μέλη του Σχολικού Συμβουλίου των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης’’.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Καταστροφή Άχρηστων Αντικειμένων στο Χώρο του Δημοτικού Αμαξοστασίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 39/22 απόφασης του τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, για αγορά διπλού οικογενειακού τάφου στον Χ.Δ. το Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση της υπ’ αριθ 23/22 απόφασης του τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου.