logo


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στις 8.30 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη και με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Από αυτά, τα 7 αφορούν σε αποδοχή δωρεάς διάφορων εταιρειών για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, ενώ μεταξύ των υπολοίπων οκτώ περιλαμβάνονται:

*Η έγκριση της μετακίνησης και των οδοιπορικών για τη μετάβαση αιρετών και υπαλλήλων στο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο (21-23 Νοεμβρίου). Η έγκριση ζητείται για τη συμμετοχή του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, των Αντιδημάρχων Στ. Κριεμάδη, Μ. Κόκκαλη και Σ. Κατσίγιαννη, του επικεφαλής της μείζονος και μέλους της ΚΕΔΕ Δ. Ζαμάνη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χ. Μπακούρου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου Απ. Παπαδόπουλου. Η ατζέντα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ περιλαμβάνει σειρά σημαντικών θεμάτων της Αυτοδιοίκησης:

>Οικονομικά των ΟΤΑ και η πρόταση για τον νέο τρόπο και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στους Δήμους (σ.σ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως ανέδειξε πρόσφατα η Οδός Διονύσου, από τον Ιανουάριο του 2022 τα κονδύλια που αποδίδει το ΥΠΕΣ στους Δήμους μέσω ΚΑΠ περιλαμβάνουν πλέον και τα μισθώματα για την ενοικίαση σχολικής στέγης, αλλά όχι στο ακέραιο, με αποτέλεσμα οι Δήμοι που νοικιάζουν σχολεία να επιβαρύνονται με αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως). >Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων. >Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης. >Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων κλπ.

*Προσέφυγε στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ο επιλαχών του διαγωνισμού για τη δημιουργία λευκώματος γύρω από την ιστορική διαδρομή του Δήμου Διονύσου, η προσφυγή του έγινε δεκτή, κι έτσι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που κατακύρωνε το διαγωνισμό στον πρώτο μειοδότη πρέπει να ακυρωθεί. Εντωμεταξύ, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, αξιολογήθηκαν εκ νέου από τις υπηρεσίες του Δήμου οι προσφορές των δυο υποψηφίων, αναφορικά με το κατά πόσο πληρούν- επί ποινή αποκλεισμού- τους όρους του διαγωνισμού, και επικρατέστερος και πάλι είναι ο αρχικός μειοδότης, ο οποίος μεθαύριο προτείνεται να συνεχίσει στη διαγωνιστική διαδικασία. Το λεύκωμα, υπενθυμίζεται, έχει προϋπολογισμό 74.500 ευρώ, θα εκδοθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) και- σύμφωνα με τη σχετική μελέτη- η δημιουργία του (έρευνα και συγγραφή) θα ανατεθεί σε επιστηµονική οµάδα µε πλούσια και αποδεδειγμένη εµπειρία στο εν λόγω γνωστικό πεδίο, η οποία θα συγκροτηθεί από τον Ανάδοχο και θα αναλάβει την συγγραφή. Την πορεία του έργου και το υλικό που θα συγκεντρώνεται, θα παρακολουθεί αρμόδια Επιτροπή αποτελούμενη από δηµότες που έχουν σχέση, εµπειρία και γνωρίζουν την ιστορική κουλτούρα της περιοχής.

*Εκπονήθηκε, και η Οικονομική Επιτροπή μεθαύριο αποφασίζει για την παραλαβή της, η μελέτη της αποχέτευσης ακαθάρτων στην Προκόνησο και τον Εύξεινο Πόντο της Κοινότητας Σταμάτας. Η μελέτη ανατέθηκε το 2020 και περιλαμβάνει τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές του Εύξεινου Πόντου και της Προκονήσου, και πιο συγκεκριμένα στις οδούς στις οποίες δεν προβλέφθηκε δίκτυο αποχέτευσης στo πλαίσιο παλαιότερης, του 2004, αντίστοιχης μελέτης για τη Σταμάτα, διότι κατά την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε πρόβλεψη μελέτης και κατασκευής του απαιτούμενου αποδέκτη. Σήμερα πλέον, ο αποδέκτης θα είναι το υπό δημοπράτηση δίκτυο του Αγ. Στεφάνου κι έτσι “κουμπώνει” και η αποχέτευση στην Προκόνησο και τον Εύξεινο Πόντο. Επίσης, σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεισών Στ. Κριεμάδη, στο συμβατικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η μελέτη των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων και τη σύνδεση των κατοικιών με το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης.

*Τελευταίο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη το αίτημα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικού για νομική υποστήριξη, μετά και από τη μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (“διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας”). Η μήνυση, υπενθυμίζεται, υπεβλήθη στο Α.Τ. Αγ. Στεφάνου λίγη ώρα αφότου ο κ. Κρητικός διέκοψε τη συνεδρίαση του Σώματος στις 4 Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας πως τυχόν απόφαση στο θέμα (σ.σ. το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς) που είχαν φέρει προς συζήτηση οι εν λόγω παρατάξεις καθώς και ανεξάρτητοι σύμβουλοι, θα ήταν παράνομη λόγω αναρμοδιότητας. Σ’ εκείνη τη“μαύρη” για τα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα συνεδρίαση, εκτός από τη μήνυση, σημειώθηκαν και οξείες και προσβλητικές λεκτικές επιθέσεις κατά του Προέδρου. Ο τελευταίος ζητεί από την Οικονομική Επιτροπή τη νομική υποστήριξη τόσο για την απόκρουση της εναντίον του μήνυσης όσο και για μήνυση που ο ίδιος έχει υποβάλει κατά συναδέλφων του, για τους οποίους υποστηρίζει πως  τέλεσαν σε βάρος του αδικηματικές πράξεις. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, το μεν πρώτο αίτημα, για την απόκρουση της μήνυσης σε βάρος του, πρέπει να γίνει δεκτό μια που προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενώ για το δεύτερο εκφράζονται επιφυλάξεις, με το νομικό σύμβουλο να μην τοποθετείται, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κενό νόμου για τις περιπτώσεις των αιρετών που ζητούν νομική συνδρομή για την αποκατάσταση των θιγέντων δικαιωμάτων τους.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Υπηρεσίες συντήρησης-αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης του πληροφοριακού συστήματος. (unisystems).

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση Μετακίνησης Αιρετών και Υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου για Συμμετοχή στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στον Βόλο στις 21-23 Νοεμβρίου 2022.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Νο2 του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την Δημιουργία Λευκώματος σε Έντυπη και Ηλεκτρονική Μορφή της Ιστορίας του Δήμου Διονύσου, συνολικού ποσού 74.400,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ24% και ακύρωση της υπ’ αρ. 322/2022 ΑΟΕ σε συμμόρφωση προς την 1396/2022 Απόφαση του 3ου Κλιμακίου της ΕΑΔΗΣΥ.

ΘΕΜΑ 4ο: 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου ο.ε 2022.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Εταιρεία ΒΙΚΟΣ για την Αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου (34333).

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (34617).

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (34335).

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (34540).

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (34539).

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου (34987).

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου (34984).

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 13ο: Παραλαβή της Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων στον συνοικισμό Προκονήσου και Ευξείνου Πόντου στην δ.κ. Σταμάτας».

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 14ο: Σημείωμα περί άσκησης ενδίκου μέσου κατά της απόφασης αποζημίωσης.

ΘΕΜΑ 15ο: Παροχή νομικής υποστήριξης αιρετού.