logo


Στις 8.30 το πρωί, αύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους- και πλέον σημαντικό- το θέμα που αφορά στη δεύτερη Ειδική Διαταγή του Δήμου προς την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, με ημερομηνία 7/6/2022, για την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης και η ένσταση της τελευταίας, με ημερομηνία 17 Ιουνίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στ. Κριεμάδη, ο Δήμος απέστειλε την Ειδική Διαταγή προς τον ανάδοχο καλώντας τον να προβεί σε συγκεκριμένες διορθωτικές ενέργειες, όπως αυτές έχουν επισημανθεί από τον Ειδικό Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ), προς άρση μη ουσιωδών ελαττωμάτων. Ο ανάδοχος απάντησε με ένσταση, ζητώντας την ακύρωση της Ειδικής Διαταγής, με την εισήγηση του Αντιδημάρχου να προτείνει εν μέρει αποδοχή της. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για το έργο της αποχέτευσης, που αφορά στην κατασκευή του δικτύου και των συνδέσεων στον Άγιο Στέφανο (μικρό τμήμα), το Διόνυσο, το Κρυονέρι, τη Ροδόπολη και τη Σταμάτα, έχει εγκριθεί οριακή προθεσμία η οποία λήγει στις 28 Ιανουαρίου του 2023, απόφαση την οποία ο ανάδοχος έχει προσβάλει ως μη νόμιμη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής, μέχρι τότε θα έχει κατασκευαστεί κάτι λιγότερο από το 90% του έργου. Το δίκτυο όμως για να είναι λειτουργικό χρειάζεται και την κατασκευή αντλιοστασίων, διατρήσεων όπου υπάρχουν υψομετρικές διαφορές και βέβαια συνδέσεων με τα σπίτια- και στον τομέα αυτόν το ποσοστό υλοποίησης αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερο.

*Στην Ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται επιπλέον η έγκριση του απολογισμού έτους 2021 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, που έρχεται μετά από την κατά πλειοψηφία έγκρισή του τόσο από τη Σχολική όσο και από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Ειδικά στη σχετική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η μοναδική αρνητική ψήφος ήρθε από την πρώην Πρόεδρο, επί Διοίκησης Ζαμάνη, Λ. Κανακάρη, η οποία κατηγόρησε τη διάδοχό της Α. Τόκα για καθυστέρηση πολλών μηνών στην υποβολή του απολογισμού αλλά και για αναντιστοιχία ανάμεσα σε πληρωμές και τιμολόγια.

*Χριστουγεννιάτικο Χωριό, μαζί και με άλλες εορταστικές δράσεις, θα λειτουργήσει φέτος στο Δήμο Διονύσου, στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, με τη σχετική προμήθεια να προβλέπεται με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ενδεικτικό προϋπολογισμό στις 46.000 ευρώ, κατανεμημένο σε δυο χρόνια (2022- 2023). Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη (σ.σ. γιατί, όπως είναι γνωστό, εδώ και δυο χρόνια ο Πολιτισμός έχει μείνει ορφανός από αρμόδιο Αντιδήμαρχο), οι δράσεις θα διαρκέσουν 13 ημέρες (από 21 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου) και θα περιλαμβάνουν “εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως τοποθέτηση εικαστικού πάρκου με ξύλινους οικίσκους, εορταστικές παραστάσεις, παιδικά διαδραστικά παιχνίδια κ.ά., με στόχο τη διάδοση και την αναβίωση τοπικών εθίμων για τα Χριστούγεννα, όπως είναι ο στολισμός των σπιτιών, των τοπίων, των δέντρων, καθώς και η προσφορά χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων, με σκοπό τη διασκέδαση των πολιτών και των επισκεπτών και τη διάχυση ενός ζεστού, εορταστικού κλίματος”. Πάντως, ο Δήμος- όπως ρητά αναφέρεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού- διατηρεί το δικαίωμα να μην εκτελεστεί η σύμβαση (μερικώς ή συνολικά) λόγω αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ως λόγου ανωτέρας βίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, κατά δήλωση του Δημάρχου στην Οδό Διονύσου, στο φετινό χριστουγεννιάτικο εορτασμό θα πάρει ενεργό μέρος και ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου.

*Τέλος, με το ποσόν των 40.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος, μια που ενεκρίθη από το Πράσινο Ταμείο η πρότασή του για την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου με στόχο την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Μετά και από την έγκριση, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συμβασιοποιήσει την εν λόγω δράση μέσα σε ένα χρόνο από την έκδοση της σχετικής απόφασης του Ταμείου, εγγράφοντας την απαιτούμενη μελέτη στον Προϋπολογισμό για το 2022.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Νο3 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών για συμμετοχές σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Νο3 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου οικονομικού έτους 2021”.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων Διακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης, για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού και Εορταστικών Δράσεων στο Δήμο Διονύσου, με Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Διαγραφές Χρεώσεων Βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 10ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια προτυπωμένων (Α4) μηχανογραφικών εντύπων εκτύπωσης παραστατικών είσπραξης με χρήση laser εκτυπωτή.- ΚΑΕ: 10.6613.0005

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: 1) Αποδοχή χρηματοδότησης μετά την έγκριση της Πρότασης του Δήμου Διονύσου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2021 του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Α.Π.2) για την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. 2) Εγγραφή της πίστωσης ποσού 40.000€ στον Π/Υ του Δήμου.

ΘΕΜΑ 12ο: Εξέταση ένστασης της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Ε. κατά της υπ’αριθμ. 17131/7- 6-2022 Ειδικής Διαταγής του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου» (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5003809.)

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια ψηφιακού χρονομέτρου συνεδριάσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 14ο: Συμφωνητικό Τροποποίησης Μίσθωσης λόγω εκποίησης του Μισθίου με πλειστηρίαση και υπεισέλευση Υπερθεματιστή στη μισθωτική σχέση.

ΘΕΜΑ 15ο: Συμφωνητικό Τροποποίησης Μίσθωσης λόγω θανάτου εκμισθωτή και υπεισέλευση κληρονόμων στη μισθωτική σχέση.