logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί  και βρωμούσε  νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει…

                                                                                                             Μ. ΜΠΡΕΧΤ

Η Δημοτική Αρχή Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής της, καλεί τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιλέξουν ποιοι από τους συναδέλφους τους «έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια στο έργο τους», προκειμένου να διοργανωθεί τιμητική εκδήλωση για αυτούς! 

  • Αποτελούν πρόκληση τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τη στιγμή που Δημοτικές Αρχές και Κυβέρνηση συνεχίζουν την πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και εκπαίδευσης: Υποχρηματοδότηση, στέγαση των παιδιών σε άθλιες υποδομές -πολλά δημοτικά και νηπιαγωγεία ακόμα στεγάζονται σε τσίγκινα κλουβιά, που βράζουν το καλοκαίρι και παγώνουν τον χειμώνα, απαρχαιωμένος ή ανύπαρκτος εξοπλισμός, αναλώσιμα και εποπτικά υλικά που τα πληρώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί από την τσέπη τους, ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας κ.ά. Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και ο ορισμός υπεύθυνων ενέργειας, οι οποίοι πρέπει να εξασφαλίζουν ότι  το μάθημα γίνεται στο σκοτάδι και ότι τα καλοριφέρ θα είναι κλειστά, αλλιώς τέρμα οι προσλήψεις!
  • Ενώ ο κλάδος παλεύει, εδώ και χρόνια, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, ο Δήμος Διονύσου, σαν παρατρεχάμενος της κυβέρνησης, δρομολογεί στην ουσία την ατομική αξιολόγηση καλώντας τους διευθυντές να διαλέξουν τους «καλούς» εκπαιδευτικούς των σχολείων τους!
  • Η Δημοτική Αρχή Διονύσου συμβάλλει έτσι τα μέγιστα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι οι εκπαιδευτικοί που ευθύνονται για τα κακώς κείμενα των σχολείων, για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά και όχι η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις! Να πείσουν ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να λύνουν μόνοι τους όλα τα προβλήματα, να καλύπτουν μόνοι τους κενά, να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να δίνουν τεράστια ποσά για εξοπλισμό και υλικά, να μετατρέπονται σε «πολυεργαλεία» για να «βουλώνουν» τις τρύπες του Υπουργείο και των Δήμων, απαξιώνοντας τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Δε θα τους περάσει!

Αν θέλουν πραγματικά να «τιμήσουν», όπως λένε τους εκπαιδευτικούς, ας χρηματοδοτήσουν επαρκώς τα σχολεία, ώστε να είναι ασφαλή και λειτουργικά, ας τα εφοδιάσουν με όλο το απαραίτητο υλικό, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα του μαθήματος, ας εξασφαλίσουν πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα, ώστε να μην κρυώσει κανένα παιδί!

Καλούμε τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων «να γυρίσουν την πλάτη» σε ανάλογες υποκριτικές επικοινωνιακές φιέστες Υπουργείων, Δημοτικών Αρχών που, πίσω από τη δήθεν επιβράβευση, κρύβουν τον απώτερο σκοπό τους για διαχωρισμό των εκπαιδευτικών και την κατηγοριοποίηση των σχολείων!

Ο Δήμος Διονύσου να ανακαλέσει την πρόσκλησή του, και αντί για πρωτοβουλίες που στρώνουν χαλί στα κυβερνητικά σχέδια και υποτιμούν τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών, να πάρει άμεσα μέτρα ουσιαστικής αναβάθμισης των σχολείων!

Για το Δ.Σ

             Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                            ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ