logo


Απάντηση στην πρόσφατη, παραπειστική όπως τη χαρακτηρίζει, ανακοίνωση της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, δίνει με το παρακάτω Δελτίο Τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Καρυστινός, κατηγορώντας την πως ξύπνησε αιφνιδίως από τον αυτοδιοικητικό της λήθαργο, για να καταφερθεί εναντίον των παρατάξεων της μειοψηφίας και του ίδιου ονομαστικά, καταλογίζοντάς του εμπάθεια στο πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου:

Η διαρκώς απούσα παράταξη Δύναμη Ευθύνης (ΔΕΔ) ξύπνησε αιφνιδίως από τον αυτοδιοικητικό της λήθαργο. 

Όχι για να καταδικάσει τις απαράδεκτες πρακτικές και την συμπεριφορά του ορισμένου και αμφιβόλου δημοκρατικής νομιμοποίησης Προέδρου του ΔΣ,  ο οποίος καταστρατηγεί τον κανονισμό, διακόπτει τις συνεδριάσεις και ανακοινώνει ετσιθελικά τη λήξη τους όποτε διακρίνει ότι η πλειοψηφία έχει αντίθετη με αυτόν θέση.

Όχι για να πάρει αποστάσεις από  την  πρόσφατη – δήθεν προσωπική –  συκοφαντική ανάρτηση  του Δημάρχου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εκ των υστέρων ανακλήθηκε λόγω της καθολικής κοινωνικής κατακραυγής.

Όχι για να εξηγήσει πώς μέσα σε 2 μόνο ημέρες εκδόθηκε και μοιράστηκε «πόρτα – πορτα» σε όλη την πόλη illustration συκοφαντικό φυλλάδιο σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο της Σταμάτας, την ώρα που εδώ και μήνες δεν έχει βρεθεί τρόπος να εκδοθεί και να διανεμηθεί φυλλάδιο για την κοινή μας ανυποχώρητη δράση ενάντια στα λατομεία. 

Όχι για να δικαιολογήσει την – καλοδεχούμενη –  κυβίστηση της Δημοτικής Αρχής, που πλέον προσχωρεί στην θέση της αντιπολίτευσης και συνομολογεί ότι το αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Σταμάτας μπορεί να γίνει ταχύτερα και οικονομικότερα με δουλεία διόδου και όχι με αναγκαστική απαλλοτρίωση.   

Η διαρκώς απούσα παράταξη Δύναμη Ευθύνης (ΔΕΔ) ξύπνησε αιφνιδίως από τον αυτοδιοικητικό της λήθαργο, για να εκδώσει παραπειστική ανακοίνωση εναντίον της αντιπολίτευσης και εμού ονομαστικά, με τον αστείο ισχυρισμό ότι δήθεν δεν ψήφισα συγκεκριμένα έργα, επειδή τάχα διακατέχομαι από εμπάθεια έναντι του Προέδρου του ΔΣ! 

Η διαρκώς απούσα παράταξη Δύναμη Ευθύνης (ΔΕΔ) κατηγορεί εμένα ότι δήθεν δεν ψήφισα τα συγκεκριμένα έργα, όταν : 

Ο ίδιος είχα επανειλημμένα εισηγηθεί, τόσο στην εκτελεστική επιτροπή ως Αντιδήμαρχος, όσο και στο ΔΣ ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος την μονοδρόμηση της οδού Λιβερών, στο 2ο Δημοτικό μας στον Άγιο Στέφανο, υιοθετώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του Σχολικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Στεφάνου.   

Ο ίδιος έχω κρατήσει εποικοδομητική στάση σε κάθε έργο που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, όπως π.χ. το έργο του οδοφωτισμού με τεχνολογία LED, και για  το αντιπλημμυρικό έργο της Σταμάτας.

Θυμίζω στην διαρκώς απούσα παράταξη Δύναμη Ευθύνης (ΔΕΔ) πως η σημερινή Δημοτική Αρχή έλαβε την εντολή των συμπολιτών μας δεσμευόμενη πριν από 3,5 χρόνια ότι [δελτίο τύπου  ιδρυτικής ανακοίνωσης, 1 Μαρτίου 2019]   «Αναλαμβάνουμε, με ωριμότητα και αυτεπίγνωση, την ευθύνη να συνενώσουμε και να εκφράσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που επιζητούν την ανατροπή ….κτλ …..στη βάση ειλικρινούς, ουσιαστικού και ισότιμου διαλόγου. Στον δημοκρατικό διάλογο, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, τη διαφάνεια και τον συστηματικό σχεδιασμό…».

Αντ’ αυτού έρχεται σήμερα και υποβαθμίζει τους θεσμούς, ξεχνά τον ενοποιητικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει και κατηγορεί άλλους για την δική της ανεπάρκεια. Γιατί τα έργα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία δεν έχουν βαλτώσει από μία συμβολική αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης. Έχουν βαλτώσει από την δική της αδικαιολόγητη αδράνεια.

Η διαρκώς απούσα παράταξη Δύναμη Ευθύνης (ΔΕΔ) επιχειρεί δυστυχώς να σπιλώσει ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις. Ας γνωρίζει, όμως,  ότι, παραμένοντας πιστός στις αρχές που η ίδια διακήρυξε, δεν πρόκειται να υποχωρήσω από το αναφαίρετο και δημοκρατικό μου δικαίωμα να κρίνω αυστηρά και αντικειμενικά ολιγωρίες, αδιαφάνειες  και αλαζονικές συμπεριφορές μιας Δημοτικής Αρχής, που αυτοεπαινείται αλλά έχει χάσει τελείως  τον προσανατολισμό της.

#Neos_Dionysos

#Neos_Dionysos_Gia_Olous