logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διόνυσος, 24 Οκτώβρη 2022

«το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!!!»

Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα από τις αναρτήσεις και ανακοινώσεις του δημάρχου είναι ότι ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε πάλι ελλιποβαρής.

Με νέο δελτίο τύπου,  ενημερώνει τους δημότες ότι οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι τρεις Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός από «καταζητούμενοι» είναι και υπεύθυνοι γιατί δεν ψηφίστηκαν κρίσιμα θέματα για το Δήμο, όπως για να επιχορηγηθεί ο Δήμος.

Και βέβαια απουσιάζει εντελώς μια πρόταση αυτοκριτικής για όσα έχουν μεσολαβήσει έστω από την αρχή του 2022 σχετικά με την τήρηση των θεσμών και τη λειτουργία του Δήμου.

Για του λόγου το αληθές,

  1. Διορισμός του Προέδρου του ΔΣ ύστερα από διαγραφή δημοτικού συμβούλου του και καμιά δεκαριά παραιτήσεις για να φτάσει στον εκλεκτό του. Η αντιπολίτευση προφανώς και δεν μπορούσε να νομιμοποιήσει αυτές τις μεθοδεύσεις του.
  2. Αλλοίωση αιτήματος 23 δημοτικών συμβούλων για να συζητηθεί στο ΔΣ το θέμα του διαγωνισμού για τον οδοφωτισμό με λαμπτήρες LED με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ληφθεί απόφαση τουλάχιστον για τη βελτίωση μέσω φωτοτεχνικής μελέτης των όρων και προϋποθέσεών του.
  3. Αποχώρηση από το ΔΣ όταν το ανωτέρω θέμα ήρθε με νέο αίτημα των 23 δημοτικών συμβούλων και προσφυγή κατά της ληφθείσας απόφασης η οποία όμως απερρίφθη μεν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά θεωρήθηκε μη εκτελεστή στην παρούσα φάση αλλά ισχύει για το μέλλον.
  4. Ένταξη θέματος για το αντιπλημμυρικό της Λ. Σταμάτας – Δροσιάς στην Ημερήσια Διάταξης ύστερα από αίτημα 23 δημοτικών συμβούλων και αφαίρεσή του από αυτήν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ  και με την έναρξη της συζήτησής του, με κρυφή γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου και την οποία ουδέποτε κοινοποίησε στα μέλη του, ως όφειλε.
  5. Καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ
    1. τόσο με την αφαίρεση του λόγου επανειλημμένες φορές, το κλείσιμο των μικροφώνων και της απ’ ευθείας μετάδοσης
    2. όσο και με την αλλοίωση εκ προοιμίου της ψηφοφορίας με αποκλεισμό δημοτικής συμβούλου εκ προοιμίου από την ψηφοφορία και αποδοχή θετικής ψήφου με προϋποθέσεις άλλης δημοτικής συμβούλου αλλά και προέδρου δημοτικής κοινότητας, που δεν είχε δικαίωμα καθώς το θέμα δεν ήταν τοπικό.
  6. Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα της θεσμικής εκτροπής με την αναιτιολόγητη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ καθώς δεν είχε την πλειοψηφία ο Δήμαρχος και αξιοποιώντας την θέση του ως Προέδρου έδωσε εντολή να κλείσουν τα πρακτικά άρον-άρον και να φύγει η πρακτικογράφος, ενώ ο εισηγητής είχε ξεκινήσει την εισήγηση του επί του θέματος.

Οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και οι τρεις Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι δεν μπορούσαν να μείνουν απλοί θεατές όλων αυτών των μη θεσμικών μεθοδεύσεων και των προσβλητικών τους ανακοινώσεων και στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να αποκατασταθεί η θεσμική του λειτουργία αξίωσαν:

  • Ο Δήμαρχος να ανακαλέσει όσα προσβλητικά είχε πει, γράψει και αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ζητήσει συγγνώμη.
  • Ο Πρόεδρος να παραιτηθεί και να διοριστεί από την πλειοψηφούσα παράταξη νέος γιατί δεν απολαμβάνει πλέον, λόγω της λειτουργίας του, της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ΔΣ.

Με τον τρόπο αυτό θα γινόταν ένα νέο ξεκίνημα στη λειτουργία του ανώτατου οργάνου του Δήμου ώστε να λαμβάνει τις αποφάσεις του θεσμικά και κυρίως δημοκρατικά.

Ο Δήμαρχος απέναντι σε όλα αυτά όχι μόνο δεν απάντησε αλλά έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει καν γιατί αυτός διοικεί και όχι η αντιπολίτευση, όπως κατά πάγια τακτική επαναλαμβάνει όταν δεν του βγαίνουν οι υστερόβουλοι σχεδιασμοί του και οι ψηφοφορίες.

Κατόπιν αυτού οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και οι τρεις Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι εξ Αρχής δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τα θέματα αιτιολογώντας την θέση τους αυτή όχι μόνο επί της ουσίας κάθε θέματος αλλά και συμβολικά/πολιτικά.

Άλλωστε στο χέρι του Δημάρχου είναι αυτά όλα να τελειώσουν και το ΔΣ να επανέλθει στην θεσμική του λειτουργία καθώς δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα σε σχέση με τα θέματα που συμβολικά/πολιτικά καταψηφίστηκαν, εκτός κι αν υπάρχουν άλλα θέματα, που έχουν σκοπίμως αποσιωπηθεί.   

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος