logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει στις 8.30 το πρωί, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η καταγγελία ή μη της σύμβασης, του 2020, για την προμήθεια πετρελαίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμβαση που είχε αποδειχθεί ιδιαιτέρως προβληματική την προηγούμενη σχολική χρονιά. Όπως κατέγραφε η Οδός Διονύσου, η σε πολλά μέτωπα αντισυμβατική συμπεριφορά του προμηθευτή είχε επανειλημμένα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο και των δυο Σχολικών Επιτροπών, ενώ Διευθυντές σχολείων κατήγγελλαν πως χρειάστηκε να αποκρούσουν ακόμη και τραμπουκισμούς εκ μέρους του! Η ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για μονομερή καταγγελία της σύμβασης λόγω υπαιτιότητας του προμηθευτή ελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και η Πρόεδρος Α. Τόκα είχε προσκομίσει ογκώδη αλληλογραφία, που αποδείκνυε πως ο ανάδοχος “έπαιρνε παραγγελίες και δεν τις εκτελούσε ή τις εκτελούσε με μεγάλη καθυστέρηση ενώ- κόντρα στις συμβατικές υποχρεώσεις- απαιτούσε να πληρωθεί σε διάστημα λίγων ημερών, παρά το γεγονός πως η σύμβαση, υπογεγραμμένη και από τον ίδιο βέβαια, προέβλεπε πληρωμή σε διάστημα ενός μήνα!”, έγραφε τότε σε σχετικό ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο προμηθευτής δεν είχε ανταποκριθεί ούτε και στην ειδική πρόσκληση συμμόρφωσης που του είχε αποσταλεί, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγής του κατά της απόφασης της Επιτροπής. Τα παραπάνω, που διαδραματίσθηκαν στην καρδιά του χειμώνα, είχαν οδηγήσει τη Σχολική Επιτροπή στην έκτακτη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τον πρώτο επιλαχόντα του σχετικού διαγωνισμού.

*Η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Η προσφορά του αναδόχου ανέρχεται σε 172.870 ευρώ, μόλις 100 και κάτι ευρώ χαμηλότερη από τον ενδεικτικό προϋπολογισμό της αντίστοιχης μελέτης, και αφορά σε προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου στα Κλειστά Γυμναστήρια της Ροδόπολης και της Άνοιξης, την προμήθεια καθισμάτων και προστατευτικών στρωμάτων, καθώς και αθλητικών συνθετικών ταπήτων στα υπαίθρια γήπεδα.

*Η δημοπράτηση του δημοτικού περίπτερου στην πλατεία της Σταμάτας, διαδικασία που είχε ξεκινήσει αλλά διακόπηκε μια που εκκρεμούσε η ορθή χωροθέτησή του. Η καθυστέρηση στη δημοπράτηση του περίπτερου αποτελούσε το περασμένο διάστημα σταθερό ερώτημα της Αγγ. Πέππα από τη μείζονα μειοψηφία. Η ίδια στην πρόσφατη (18 Οκτωβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έφθασε να κατηγορήσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Τσουδερό για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Το εν λόγω περίπτερο από το 2017, επί Διοίκησης Ζαμάνη, έχει μετατραπεί σε “μήλον της έριδος”, μια που η τέως Δημοτική Αρχή αρνήθηκε την παράταση μίσθωσης στον τότε μισθωτή, που με μηνιαίο μίσθωμα 1400 ευρώ, ήταν κατά γενική ομολογία από τους πλέον καλοπληρωτές του Δήμου. Αποτέλεσμα ήταν η ανεξαρτητοποίηση της τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών Στ. Μαγγίνα, η οποία μάλιστα είχε κατηγορήσει προσωπικά τον τέως Δήμαρχο  για “εξυπηρέτηση της αυλής του”. Ο μισθωτής είχε τότε αποχωρήσει, έργο ανάπλασης ύψους 20.000 ευρώ είχε πραγματοποιηθεί στην πλατεία, οι προσπάθειες για δημοπράτηση του περίπτερου έπεφταν στο κενό, κι έτσι 5 χρόνια μετά, το περίπτερο ξαναβγαίνει σε δημοπρασία με κατώτατο όριο προσφοράς τα 350 ευρώ.

*Τέλος, η επικαιροποίηση της μελέτης που αφορά στην ανακατασκευή και πιστοποίηση των αύλιων χώρων σε 9 Νηπιαγωγεία, που συγχρηματοδοτείται από το Δήμο Διονύσου και από το Πράσινο Ταμείο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, με το Ταμείο να καταβάλει τις 192.000 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στ. Κριεμάδη, ανακατασκευάσθηκε με ιδιωτική χορηγία η Παιδική Χαρά στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης, ενώ ο ίδιος χορηγός προτίθεται να προχωρήσει στην ανακατασκευή της αυλής και στο 3ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου, άρα οι τρεις Παιδικές Χαρές εξαιρούνται από τη μελέτη, που όμως χρειάζεται να επικαιροποιηθεί και ως προς τις τιμές των υλικών αλλά και ως προς τα πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης οργάνων παιδικών χαρών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη σχετικής απόφασης για την καταγγελία ή μη της υπ’ αριθ. πρωτ. 967/26.11.2020 σύμβασης προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης του ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.(32694)

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα »(32637)

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Πρακτικού Νο4 του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”, Προϋπολογισμού 172.984,76€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και ανάδειξη οριστικού αναδόχου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 6-10-2022 και αφορά την υπ’ αριθ. 4/2022 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 6ο: Διόρθωση- Συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 344/2018 ΑΔΣ περί «αποδοχής προτάσεων Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών εκ του πρακτικού της 24-4-2018».

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχή ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 6-10-2022 και αφορά την υπ’ αριθ. 3/2022 απόφασή της.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού περιπτέρου στη Δ.Ε. Σταμάτας με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.

ΘΕΜΑ 9ο: Εισήγηση για διαγραφή χρέωσης λόγω αφανούς διαρροής.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση αναδοχής χρέους για οφειλές του Δήμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών των νηπιαγωγείων του Δήμου Διονύσου-Πράσινο Ταμείο», ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1845/2022 ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Αίτημα της κας Χ.DEN. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο της με αρ.κυκλ.ΙΤΤ….από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 13ο: Αίτημα της κας ΚΑΠ.Χ. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο της ΗΑΜ….από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 14ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για νέες παροχές ΔΕΔΔΗΕ.