logo


Με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Διονύσου σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος με τον Εύπολι, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπ. Γιαννουλάτος, την πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, για όσα διαδραματίσθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου:

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Δημότες του Δήμου Διονύσου

Λίγα λόγια για την απαράδεκτη ανακοίνωση της Δύναμης Ευθύνης με τίτλο «Ενημέρωση για την 21η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Διονύσου και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αισθάνομαι αηδιασμένος με τη διαστρέβλωση της αλήθειας από την παράταξη του κ. Δημάρχου. Mε τη συγκεκριμένη επιστολή τους,  κατηγορώντας  όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της  Αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους Συμβούλους, πλην του κ. Ράικου Δημητρίου, ο οποίος στηρίζει τη Δημοτική Αρχή μετά τον ορισμό του ως Αντιδημάρχου και, μάλιστα, με αντιμισθία 1500€ μηνιαίως!

«ἰχθύς ἐκ τῆς κεφαλῆς ὄζειν ἄρχεται»

Η κεφαλή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι, πρωτίστως, ο διορισμένος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κρητικός Αθανάσιος, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης Ιωάννης.

Η αλήθεια είναι ότι, όντως, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πήραν την πολιτική απόφαση να καταψηφίσουν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην 20ή Συνεδρίαση. Για να διανοηθείτε το χάος που δημιουργήθηκε με ευθύνη του κ. Προέδρου και του επιβοηθούντος κ. Δημάρχου, παραθέτω μέρος της κοινής ανακοίνωσης 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, όπως δημοσιεύθηκε στην έγκριτη “Οδός Διονύσου”: «Aν έπρεπε να συμπυκνωθεί σε μια φράση η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε, πράγματι, η φράση  “Eίστε περισσότεροι; Δεν θα ψηφίσετε!!!” αποδίδει τον καλύτερο δυνατό βαθμό όχι μόνον στην συμπεριφορά αλλά κυρίως στην νοοτροπία με την οποία διοικείται ο Δήμος Διονύσου». Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει την ανεπάρκεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, αφελώς, είχαμε πιστέψει ότι δεν θα μπορούσε να διασύρει ακόμα περισσότερο τον θεσμό που (δήθεν) υπηρετεί.

Κι όμως κατά την τελευταία συνεδρίαση απέδειξε ότι όχι μόνον  μπορεί και για το χειρότερο, αλλά και ότι το «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» ωχριά μπροστά στις δικές του αποφάσεις! Αναφέρει και πολλά, που μπορείτε να τα διαβάσετε στην «Οδό Διονύσου», ωστόσο, θα αναφέρω την τελευταία φράση της κοινής ανακοίνωσης: «Το μόνο παρήγορο είναι παρά τα όσα συμβαίνουν, οι 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης (η πλειοψηφία δηλαδή του σώματος) παραμένουν σταθεροί στις κοινές τους επιλογές, τιμούν την ψήφο που έλαβαν από τους δημότες και προασπίζονται το Δημόσιο Συμφέρον και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να απαλλαγεί ο Διόνυσος από όλους τους δικτατορίσκους και τους κατά φαντασία δημοκράτες».

Οι Παρατάξεις δήλωσαν ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπερψήφιζαν τα θέματα και η Συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσε να συγκληθεί  ακόμη και την επομένη ημέρα της αναφερόμενης συνεδρίασης με κατεπείγουσα πρόσκληση ή έξι ημέρες με τακτική πρόσκληση! Αλήθεια, πού βλέπει κάποιος  την καθυστέρηση εκ μέρους της Αντιπολίτευσης; Και όμως, υπάρχει καθυστέρηση, αλλά, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής γιατί αυτά τα θέματα μπορούσαν να έρθουν σε προηγούμενες Συνεδριάσεις από την ίδια, πχ η αγορά (αναγκαιότητα) του οικοπέδου (για το αντλιοστάσιο στο έργο αποχέτευσης του Αγίου Στεφάνου) έγινε από το έτος 2015 από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, το δε συγκεκριμένο θέμα αφορούσε τον καθορισμό της τιμής του οικοπέδου, άρα το έργο δεν κινδυνεύει. Σας αφήνω στην κρίση σας για το ποιος ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση του έργου! 

Αγαπητοί Συνδημότες

Στην ανακοίνωση αυτή της Δημοτικής Αρχής, αναφέρεται η υπεύθυνη στάση που επέδειξαν κατά την ψήφιση του 5ου θέματος η κα Σοφία Αγγελάκη (Δημοτικός Σύμβουλος της ΔΠ Εύπολις) και ο  Σταμάτης Δημητριάδης (Δημοτικός Σύμβουλος της ΔΠ Ανοιχτοί Ορίζοντες), οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την χρησιμότητα και την σοβαρότητα του θέματος της αποχέτευσης, ψήφισαν «υπέρ» (δηλαδή κατά των Παρατάξεών τους) παρά το  “bullying” που υπέστησαν.

Οι απαρτίζοντες την παράταξη της Δημοτικής Αρχής τι  έχουν να τους προσάψουν για το 1ο θέμα το οποίο οι συγκεκριμένοι Σύμβουλοι δεν ψήφισαν; Αλήθεια για το θέμα αυτό οι δύο Σύμβουλοι δεν αντιλήφθηκαν την χρησιμότητα και τη σοβαρότητά του; Το οποίο αυτό καθαυτό ήταν, όντως, σοβαρό. Κύριοι Διοικούντες τον Δήμο: Σοβαρευτείτε.

Κρίνω απαραίτητο να αναφέρω ότι οι δύο ανωτέρω σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που εκθειάζονται από την Δημοτική Αρχή δεν  λαμπρύνονται για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις (ίσως οι απουσίες τους, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, να είναι περισσότερες από τις παρουσίες τους) και σε όσες συμμετείχαν ήταν βουβοί ποτέ δεν τους άκουσα να παρεμβαίνουν ή να τοποθετούνται στα θέματα, όπως ακριβώς έπραξαν και κατά την συζήτηση του 5ου θέματος.

Όσον αφορά το bullying για το οποίο διασπείρεται ψευδώς ότι υπέστησαν, εδώ …γελάμε κ.  Δήμαρχε με τη μικρότητά σας. Τι είναι; Παιδάκια του Δημοτικού ή του Γυμνασίου για να εκφοβηθούν; Τους προσβάλλετε!

Η παράταξη της Δύναμης Ευθύνης προσπαθεί στην ίδια ανακοίνωσή της να συκοφαντήσει τους αντιπάλους της ισχυριζόμενη ότι συμπεριφέρονται απαράδεκτα και, μάλιστα, με  “καφενειακού επιπέδου” ενέργειες. Δεν θα μιλήσω για τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους  των Παρατάξεων, γιατί οι ίδιοι πιστεύω θα ενεργήσουν ανάλογα, όμως θα αναφερθώ στους Συναδέλφους του Εύπολις κ. Κουριδάκη Κων/νο (Επικεφαλής της Παράταξης) και την Ανεξάρτητη κ. Στυλιανού Μαρία που, προσφάτως, δήλωσε στήριξη της παράταξής μας

Θα πω, λοιπόν, ότι και οι δύο αναγνωρίζονται από όλους τους Δημότες  για την ευγένειά τους, το κύρος τους, το ηθικό τους ανάστημα, την επιτυχημένη πορεία τους ως επιστήμονες στα επαγγελματικά τους (Πολιτικός Μηχανικός ο κ. Κουριδάκης Κων/νος, Οδοντίατρος η κ Στυλιανού Μαρία). Μα, πάνω απ’ όλα, διακρίνονται για την ακεραιότητά τους και το ζήλο τους για τα κοινά. Ασχολούμενοι με την Αυτοδιοίκηση για το καλό του Δήμου μας προσφέρουν ανιδιοτελώς τον πολύτιμο χρόνο τους και τις γνώσεις τους.

Συνδημότες: Γρηγορείτε!

Η ώρα της απαλλαγής από την παρούσα παρακμάζουσα Δημοτική  Αρχή  πλησιάζει. Στις 8 Οκτωβρίου 2023 θα κληθείτε όλοι να συμμετάσχετε στην Απελευθέρωση του Δήμου Διονύσου,  από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η αυταρχικότητα της οποίας αποκαλύφθηκε στηριζόμενη από τον παρόντα  εκλογικό νόμο.

Επισημαίνω ότι με τον νέο νόμο η διάρκεια της θητείας της νέων Δημοτικών Αρχών θα είναι (5) πέντε έτη, πράγμα που πρέπει να σας προβληματίσει στην απόφασή σας για την εκλογή της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Η Παράταξη «Εύπολις Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κουριδάκη Κων/νο, έχει αποδείξει με τις παρεμβάσεις της,  τη θέλησή της,  την αγάπη της  για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών του.     

Με εκτίμηση

Γιαννουλάτος Σπυρίδων

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διονύσου

Τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ΔΔ