logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαρκής ροπή στη θεσμική εκτροπή και στην πόλωση

_____________________________

… ο τραγέλαφος της παρούσας Δημοτικής Αρχής μετατρέπει έναν ολόκληρο Δήμο σε ακίνητο τέλμα και τον υποχρεώνει στην αναξιοπρέπεια και στον ευτελισμό κάθε έννοιας ευνομούμενης Πολιτείας.

_____________________________

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαμε γνωρίσει τόσο ακραία συμπεριφορά από μια δημοτική αρχή, με εμφανή πλέον την παρακμιακή αποδυνάμωσή της. Φαίνεται πως τα σοβαρά ζητήματα των τελευταίων ετών του Δήμου, έπεσαν βαριά στις πλάτες της διοίκησης Καλαφατέλη. Το αποτέλεσμα είναι να διακατέχεται από πανικό και να προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και παγιώνουν πλέον τα παθογόνα αντανακλαστικά της.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά, μάλιστα, η… «ιστορική» της 4ης Οκτωβρίου 2022, θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές πολιτικών επιστημών, ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Το δίδυμο Δημάρχου-Προέδρου του ΔΣ, με εξόχως αντιδημοκρατικές έως και αυταρχικές μεθοδεύσεις, υποβαθμίζει απροσχημάτιστα το επίπεδο της συζήτησης και αυθαιρετεί ως προς τη διαδικασία και την τήρηση του κανονισμού. Άγνοια, ανικανότητα, έλλειψη στοιχειώδους αυτοσεβασμού αλλά και αντίληψης του αποκαλούμενου «δημόσιου λόγου» και της ευθύνης που πρέπει να έχουν οι ταγοί της αυτοδιοίκησης έναντι των αιρετών και κατ’ επέκταση των δημοτών.

Φυσικά, καμία αιδώς, καμία συγγνώμη, καμία αίσθηση καθήκοντος για το γεγονός ότι ο Δήμος Διονύσου παρουσιάζεται σήμερα ως ολέθρια περίπτωση ανομιών, ιδιοτέλειας, επιβολής μικροσυμφερόντων και διάλυσης της έννοιας της «χρηστής διοίκησης».

Με τις πρακτικές τους, μάς υποχρεώνουν σε μεσαίωνα, εκτοξεύοντας συστηματικά και αδιακρίτως ψευδείς, συκοφαντικές και ευτελείς κατηγορίες προς την Αντιπολίτευση! Η σαφής ανεπάρκεια του Δημάρχου και οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, τον οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ LED.

_________________________

Σχετικά με την συζήτηση για το διαγωνισμό του ηλεκτροφωτισμού LED, η  δημοτική αρχή για προεκλογικούς λόγους βιάστηκε να προκηρύξει το έργο, παρέκαμψε το δημοτικό συμβούλιο και αρνήθηκε το διάλογο και τις προτάσεις για τη βελτίωση των όρων του διαγωνισμού. Αντί αυτών, προχωρά σε διαπραγμάτευση κατά δήλωσή της «με αυτούς που πρέπει»!

Με ποιον, αλήθεια,  θα διαπραγματευτεί η δημοτική αρχή;

Με κάποιον από τους τρεις που αρχικά συμμετείχαν ή κάποιον άλλον που δεν συμμετείχε στον ακυρωμένο διαγωνισμό;

Εφόσον και οι τρεις υποψήφιοι είχαν ελλείψεις, αλλά δεν διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία να ανταπεξέλθουν στο διαγωνισμό συνεπώς και στο έργο, γιατί δεν αποκλείονται και γιατί πρέπει να προσκληθούν εκ νέου στην διαπραγμάτευση;

Γιατί δεν προσκαλούνται στη συζήτηση εταιρίες με εμπειρία και αξιοπιστία;

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΡΟΣΙΑΣ – ΣΤΑΜΑΤΑΣ

_________________________

Σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο Δροσιάς – Σταμάτας, επανειλημμένως δήλωνε ότι θα προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση και όταν είδε τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, το μετέτρεψε σε δουλεία, καλώντας και τον ιδιοκτήτη, («που όλοι εμείς εξυπηρετούμε τα συμφέροντά του»…) να διαπραγματευτεί  κατ’ ιδίαν. Και πια, όταν είδε ότι σε κάθε περίπτωση αυτές οι μεθοδεύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για να συκοφαντήσει και να σπιλώσει συλλήβδην την Αντιπολίτευση.

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

_________________________

Συν τοις άλλοις, η απόπειρα να παραπλανήσει τους πολίτες του Αγ. Στεφάνου, ισχυριζόμενη ότι δεν θέλουμε -εμείς οι άλλοι- να προχωρήσει το έργο αποχέτευσης  ξεγύμνωσε  τις υστερόβουλες προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα που καταψηφίσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αφορούσε το τίμημα της εξαγοράς του ακινήτου για την εγκατάσταση του αντλιοστασίου.

Σε  καμιά περίπτωση δεν διαφωνεί κανείς με την γρήγορη υλοποίηση του έργου. Το αντίθετο: χαιρετίζουμε την εξέλιξη ότι αναλαμβάνει την υλοποίησή του η ΕΥΔΑΠ, αν και αυτό δείχνει την αδυναμία ή ακόμη και την ανεπάρκεια της διοίκησης να διαχειριστεί το έργο μόνη της.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ

_________________________

Σε ό,τι αφορά εξάλλου, τις συνεχείς κατά παράβαση του κανονισμού παρεμβάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παράβαση του Κανονισμού  Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 74 του Ν.4555/18) επιβάλλοντας με αντιδημοκρατικό τρόπο  χρονικούς περιορισμούς στις κρίσιμες εισηγήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Λόγω της παντελούς  έλλειψης  σεβασμού  του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον  Πρόεδρο του ΔΣ, θα πρέπει να κριθεί ΑΜΕΣΑ ως ακατάλληλος να προεδρεύει, καθόσον είναι προφανές ότι μεροληπτεί μονίμως υπέρ των συμφερόντων της παράταξης του Δημάρχου (πειθαρχική διαδικασία άρθρο 74 του Ν.4555/18).

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ο τραγέλαφος της παρούσας Δημοτικής Αρχής μετατρέπει έναν ολόκληρο Δήμο σε ακίνητο τέλμα και τον υποχρεώνει στην αναξιοπρέπεια και στον ευτελισμό κάθε έννοιας ευνομούμενης Πολιτείας. Κανείς νουνεχής πολίτης δεν είναι δυνατό να ελπίζει ότι η αναποτελεσματικότητα της σημερινής Διοίκησης θα εκλείψει ως διά μαγείας. Απαιτείται άμεσα η συστράτευση υγιών δυνάμεων του τόπου για να αντιμετωπίσει  την αδράνεια της παραλυτικής ανεμελιάς που επιχειρεί να επιβάλλει η Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε σθεναρά το «παρών» και τώρα και στο μέλλον, σε κάθε τι θετικό, που βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη και προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο.

Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε τη συμπόρευσή σας για την οριστική αλλαγή σελίδας στο Δήμο Διονύσου.