logo


Πρόσκληση για σύμπραξη σε όλους τους δημότες απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της η νέα δημοτική κίνηση “Νέος Διόνυσος”. Στόχος της, όπως αναφέρεται στην επιστολή, “η δημιουργία ενός καλά οργανωμένου Δήμου, με υποδομές και υπηρεσίες αντάξιες των απαιτήσεων και των προσδοκιών των κατοίκων του Διονύσου” και επιδίωξή της “οι προγραμματικές, αμοιβαία δεσμευτικές, συμφωνίες με την κοινωνία των πολιτών, τις συλλογικές οντότητες και τις παραγωγικές δυνάμεις όπως και οι ευρύτερες, αμοιβαία δεσμευτικές, συγκλίσεις με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις για τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος”, με εργαλεία τη συχνή, δημόσια και ουσιαστική λογοδοσία και τον ειλικρινή, ήπιο και ευθύ διάλογο. Χωρίς προς το παρόν η Ομάδα Πρωτοβουλίας να την υπογράφει ονομαστικά, εντούτοις η νέα κίνηση παραπέμπει στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ν. Καρυστινό, που από την εποχή που αποχώρησε από τη δημοτική ομάδα της Διοίκησης, στις ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του χρησιμοποιεί παρεμφερείς ετικέτες (#Neos_Dionysos_Parwn και #Neos_Dionysos_Gia_Olous).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διόνυσος, 21 Οκτωβρίου 2022

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες

Με ευθύνη πρωτίστως της παρούσας δημοτικής αρχής (αλλά και των προηγούμενων)ο Δήμος Διονύσου αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, που με οργάνωση, προγραμματισμό και ορθή ιεράρχηση θα έπρεπε να είχαν οριστικά επιλυθεί. Οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Φωτεινά διαλείμματα με πρόσωπα και  πρακτικές, που άφησαν θετικό αποτύπωμα, επιβεβαιώνουν αυτή την αλήθεια.

Μερίδιο στην ευθύνη έχουν και οι παρατάξεις της εκάστοτε μειοψηφίας που, ενίοτε, δεν αξιοποιούν αποτελεσματικά το θεσμικό τους οπλοστάσιο αυτo-ακυρώνοντας  τον δημιουργικό και ελεγκτικό τους ρόλο αλλά και  όλοι εμείς, που, συχνά, αρκούμαστε στην παθητική παρατήρηση του δημοτικού γίγνεσθαι ή την κριτική μέσω του διαδικτύου.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη μια καινούργια, δραστήρια, έμπειρη αλλά και άφθαρτη Δημοτική Αρχήπου  θα στηρίζεται στην ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, θα αντιμετωπίζει με πραγματισμό και αντικειμενικότητα καταστάσεις και προβλήματα και θα διοικεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, ακόμη και όταν οι θεσμικές πρόνοιες ενθαρρύνουν και υποθάλπουν την κατάχρηση εξουσίας, την ευνοιοκρατία και τη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, φαινόμενα που χαρακτηρίζουν το τρέχον πολιτικό σκηνικό.

Ανακοινώνουμε, σήμερα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, την ίδρυση 

της νέας Δημοτικής Κίνησης «ΝΕΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ».

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καλά οργανωμένου Δήμου, με υποδομές και υπηρεσίες αντάξιες των απαιτήσεων και των προσδοκιών των κατοίκων του Διονύσου.

Επιδίωξή μας είναι οι προγραμματικές, αμοιβαία δεσμευτικές, συμφωνίες με την κοινωνία των πολιτών, τις συλλογικές οντότητες και τις παραγωγικές δυνάμεις όπως και οι ευρύτερες, αμοιβαία δεσμευτικές, συγκλίσεις με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις για τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Δέσμευσή μας είναι η συχνή, δημόσια και ουσιαστική λογοδοσία.

Εμείς, στον «ΝΕΟ ΔΙΟΝΥΣΟ»πιστεύουμε στη συμμετοχή των πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους και τις ιδεολογικές αποχρώσεις. Επενδύουμε στον συνδυασμό της πρωτοπόρου και νεανικής σκέψης με την εμπειρία, το ήθος και τη γνώση και θα αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, για άμεση και ποιοτική αμφίδρομη ενημέρωση, υποβολή ιδεών και προτάσεων, επισημάνσεις, εποικοδομητική κριτική και  ανατροφοδότηση.

Εμείς, στον ΝΕΟ ΔΙΟΝΥΣΟ, υπηρετούμε τον ευθύ, ήπιο και ειλικρινή διάλογοπου έχει απόλυτη ανάγκη  ο δημόσιος βίος.

Η πρώτη ανακοίνωσή μας για τον ΝΕΟ ΔΙΟΝΥΣΟ είναι, ταυτόχρονα, μια ανοιχτή πρόσκληση στην κοινωνία του Διονύσου για συμμετοχή και συμπόρευση, ώστε να γίνουν πράξη σχέδια που έμειναν στα χαρτιά, προγράμματα που ξεχάστηκαν σε προεκλογικά φυλλάδια και δημαγωγικές εξαγγελίες που εκστομίστηκαν για την υφαρπαγή ψήφων.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ!

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τον ΝΕΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Email επικοινωνίας: NeosDionysos@yahoo.com