logo


Την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του ΚΑΠΗ Σταμάτας σε νέο, κατάλληλο κτηριακά και χωροταξικά, χώρο, με τις απαραίτητες προδιαγραφές, καθώς και τις δυο προβλεπόμενες επιτροπές (εκτίμησης ακινήτων και διενέργειας της σχετικής δημοπρασίας) αποφάσισε χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, που συνεδρίασε και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα απασχολούσε τα μέλη του ΚΑΠΗ εδώ και καιρό, όπως αποτυπώνεται και σε σχετική επιστολή τους προς το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Τ. Καρασαρλή, αμέσως μετά από την επίσκεψη του τελευταίου στο ΚΑΠΗ τον περασμένο Μάρτιο.

Τα κυριότερα προβλήματα του χώρου, που είχε ενοικιαστεί στην πρώτη θητεία Καλαφατέλη και επί προεδρίας Μ. Γαρεφαλάκη στην ΕΣΤΙΑ, ήταν η προσβασιμότητα από τα μέλη, πόσω μάλλον από ΑΜΕΑ, ειδικά προς το δεύτερο όροφο, αλλά και η ίδια η διαρρύθμιση του κτηρίου που από κατασκευής προοριζόταν για κατοικία. Ο κ. Γαρεφαλάκης υπενθύμισε και την προσπάθεια της τότε Δημοτικής Αρχής να βρει νέο, καταλληλότερο, χώρο προς το τέλος της θητείας της, χωρίς όμως αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, μια που η επόμενη Διοίκηση του Δήμου διατήρησε το ΚΑΠΗ στο ίδιο κτήριο, στην πλατεία Σταμάτας.

   

Στη χθεσινή συνεδρίαση παραπάνω πληροφορίες έδωσε και η Γ. Χρήστου- Ντελή, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΑΠΗ και αναπληρωματικό μέλος στην ΕΣΤΙΑ, που υπογράμμισε πως, μετά από έρευνα που ή ίδια πραγματοποίησε στα ΚΑΠΗ της χώρας, αποδείχθηκε πως ο χώρος είναι λειτουργικά απαράδεκτος και προέτρεψε τις επιτροπές που θα ασχοληθούν με τα υποψήφια ακίνητα και τη δημοπρασία, να αντιμετωπίσουν το θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Ταυτόσημες ως προς την ακαταλληλότητα του νυν κτηρίου ήταν και οι διαπιστώσεις του Αγγ. Κατσιακίδη, από τον Εύπολι, που προσέθεσε την ανάγκη το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι φειδωλό όσον αφορά στο ύψος του μισθώματος για μια νέα στέγη του ΚΑΠΗ, εφόσον πρόκειται για διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Στο νέο χώρο, τέλος, όπου θα επιδιωχθεί να συναντώνται οι περισσότερες από τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη στέγαση ΚΑΠΗ, θα μπορούν να φιλοξενούνται και κάτοικοι από τη γειτονική Ροδόπολη, η οποία ως γνωστόν στερείται μέχρι σήμερα Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.