logo


Ερωτήματα ων ουκ έστιν αριθμός, για μια σειρά θεμάτων μάλιστα, υποβάλλει κατά καιρούς εδώ και τρία χρόνια η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου: το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, το δασικό-οικιστικό πρόβλημα της πόλης, η ύδρευση, τα στοιχεία των οφειλετών του Δήμου, η στήριξη των οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας, οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές από φυσικά φαινόμενα από κοντά με την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η διαχείριση των αδέσποτων, τα στοχευμένα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλα πολλά.

Είδαν κι απόειδαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Τ. Παντελόγλου και Π. Πανάγος, μια που ο καιρός περνούσε αλλά απάντηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα δεν έπαιρναν, και στις 20 Σεπτεμβρίου υπέβαλαν αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά αιρετών και μη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως η Λαϊκή Συσπείρωση έχει υποβάλει:

Έξι ερωτήματα ζητώντας την παροχή των στοιχείων όσων χρωστούν στο Δήμο Διονύσου

Τέσσερα ερωτήματα προς την Υπηρεσία Διαχείρισης των αδέσποτων ζητώντας την παροχή στοιχείων σχετικών με τη λειτουργία της

Έξι ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου 2022

Έξι ερωτήματα σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο στη Δροσιά

Πέντε ερωτήματα σχετικά με το δασικό- οικιστικό πρόβλημα

Έξι ερωτήματα σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου

και ο κατάλογος θα συνεχίζει να μεγαλώνει, όσο η Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να απαντά εντός μηνός σε όποιον αιρετό ζητεί στοιχεία στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, όπως με σαφήνεια ορίζει ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι μόνο μία από τις παρατάξεις που σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση διαμαρτύρονται πως απαντήσεις στα ερωτήματά τους δεν παίρνουν είτε εγκαίρως είτε καθόλου. Η στάση αυτή των Διοικήσεων του Δήμου είναι, φαίνεται, διαχρονική: Στη διάρκεια της Διοίκησης Ζαμάνη, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, τότε μέλος της Νέας Πνοής για τον Διόνυσο, κατέθεσε 9 (εννέα) φορές αίτημα σχετικά με την κατοχύρωση και οριοθέτηση των Κοινόχρηστων Χώρων στην Κοινότητα Διονύσου. Και τις 9 φορές το αίτημά του έμεινε αναπάντητο.