logo


Με μεικτό τρόπο- δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη- θα πραγματοποιήσει δυο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, μόλις η 5η και η 6η μέσα στο 2022 .

Η πρώτη, 5η τακτική, αποκλειστικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη έχει την “Ψήφιση Σχεδίου Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου «Η ΕΣΤΙΑ» οικονομικού έτους 2023”.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Τ. Καρασαρλή, ο  Προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος στα 3.381.000 ευρώ, κατά 100.000 περίπου κάτω από τον περυσινό, έχουν συμπεριληφθεί όλες οι υποχρεωτικές δαπάνες και εισφορές. Η ετήσια τακτική επιχορήγηση εκ μέρους του Δήμου επανέρχεται στο ποσόν των 1.050.000 ευρώ, τα έσοδα από τα τροφεία υπολογίζονται για το 2023 στις 70.000 ευρώ περίπου, ενώ τα έσοδα από την επιχορήγηση ΕΣΠΑ, για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου που δικαιούνται την ένταξή τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, στις 350.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα έξοδα, 400.000 ευρώ αποδίδονται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, ενώ ένα κονδύλι της τάξης των 927.000 ευρώ συνολικά αφορά σε αποδοχές μονίμων, αορίστου χρόνου και εκτάκτων υπαλλήλων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, με την επιστροφή στην κανονικότητα, αυξάνονται τα έξοδα για δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα και για τα ΚΑΠΗ και για τους Παιδικούς Σταθμούς, όπως και τα έξοδα για την προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων.

Μετά από την αυριανή διαδικασία, το Σχέδιο του Προϋπολογισμού θα αποσταλεί στο Οικονομικό Παρατηρητήριο για τυχόν παρατηρήσεις ή/και σύμφωνη γνώμη και όταν επιστρέψει στο Νομικό Πρόσωπο θα κατατεθεί και πάλι προς ψήφιση ο αναλυτικός Προϋπολογισμός του.

Αμέσως μετά, στις 11 το πρωί, θα ακολουθήσει η δεύτερη- 6η τακτική- συνεδρίαση της ΕΣΤΙΑΣ, με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους σημαντικότερο αυτό που αφορά στην αναγκαιότητα μίσθωσης κτηρίου για τη στέγαση του ΚΑΠΗ Σταμάτας και στους όρους της σχετικής δημοπρασίας. Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου, το κτήριο στην πλατεία Σταμάτας δεν κάλυπτε τις ανάγκες της ΕΣΤΙΑΣ, ενώ σήμερα στεγάζει τη Συμβουλευτική Υπηρεσία του Νομικού Προσώπου. Η μίσθωση του νέου ακινήτου θα γίνει με μειοδοτική, φανερή  και προφορική δημοπρασία, οι όροι της οποίας θα συζητηθούν στο αμέσως επόμενο θέμα: Το νέο κτήριο θα πρέπει να είναι στη Σταμάτα, κοντά στο παλιό κτήριο, έτοιμο προς χρήση, να έχει εμβαδόν μέχρι 300 τ.μ., κατά προτίμηση σε ισόγειο όροφο με ανεξάρτητη είσοδο και ξεχωριστούς χώρους για το προσωπικό και τη στέγαση υπηρεσιών εξέτασης ηλικιωμένων, χωρίς υγρασίες, με ασφαλή πρόσβαση- και εύκολη προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ- καθώς και για παραμονή των μελών, με δυο W.C., εκ των οποίων το ένα να μπορεί να χρησιμοποιείται από ΑΜΕΑ, να διαθέτει κατάλληλο φωτισμό και αερισμό, καθώς και παροχές για θέρμανση ή κλιματισμό, ύδρευση, αποχέτευση και τηλεφωνική σύνδεση και με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η αντικατάσταση δυο μελών της Συντονιστής Επιτροπής του ΚΑΠΗ Δροσιάς, μετά από την παραίτηση των Σπ. Καρακώστα και Λ. Στέφου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Β’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την παγία προκαταβολή και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων.

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α.15.6262.0004 ο.ε. 2022 με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΠΛΗΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΡΓΩΝ)» και έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ‘Α ΔΡΟΣΙΑΣ» του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 4ο: Αναγκαιότητα μίσθωσης κτιρίου για την στέγαση του ΚΑΠΗ Σταμάτας του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.«Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου και ορισμός επιτροπών: 1.)Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του ΠΔ 270/1981 περί εκτίμησης ακινήτων 2.) Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου (άρθ. 194 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του ΠΔ 270/1981.

ΘΕΜΑ 5ο: Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την μίσθωση κτιρίου για την στέγαση του ΚΑΠΗ Σταμάτας του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή Δωρεάς: Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και πολυμηχανήματα από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ “ΑΙΓΕΑΣ “ για τις ανάγκες των μελών των ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου “ Η ΕΣΤΙΑ” Δήμου Διονύσου .

ΘΕΜΑ 7ο: Αντικατάσταση μελών επιτροπής του Παραρτήματος του ΚΑΠΗ ΔΡΟΣΙΑΣ του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου