logo


Με αμφίβολη τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, μετά και από όσα τραγελαφικά συνέβησαν την τελευταία φορά (4/10) στην αίθουσα του Πολιτιστικού του Αγ. Στεφάνου, πρόσκληση έστειλε ο Πρόεδρος Θ. Κρητικός με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Άγνωστο παραμένει αν οι παρατάξεις της μειοψηφίας θα προσέλθουν για να δώσουν απαρτία ή θα επιλέξουν να απουσιάσουν διαμαρτυρόμενες για τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές της Διοίκησης του Προέδρου, όπως έγραφαν τότε στην κοινή τους ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με μεικτό τρόπο- δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη- στις 8 το βράδυ και ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις γύρω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου για την ασφαλέστερη πρόσβαση μαθητών και γονιών, οι οποίες θα ισχύουν στη διάρκεια του σχολικού έτους, για 9 μήνες, και μόνο κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Το θέμα έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου και με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

*Ομόφωνη ήταν και η γνωμοδότηση της ίδιας Επιτροπής για τη Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την 3η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Αττικής. Το εν λόγω κείμενο, 545 σελίδων, έχει σταλεί προς διαβούλευση στους Δήμους, τα Δημοτικά Συμβούλια των οποίων καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στη Μελέτη, μέσα σε 30 ημέρες από τη λήψη της, ώστε οι απόψεις αυτές να ληφθούν υπόψη στη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

*Νέο χώρο στάθμευσης αναζητεί ο Δήμος για τη στάθμευση των οχημάτων προσωπικού και επισκεπτών, μια που η σύμβαση για το χώρο που σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, απέναντι από το Δημαρχείο, έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δ. Ράικου στην Οδό Διονύσου, οφείλεται στην προσπάθεια συνεννόησης με τους κληρονόμους της έκτασης του σημερινού πάρκινγκ σχετικά με το μίσθωμα, η οποία όμως τελικά δεν τελεσφόρησε. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται αύριο να αποφασίσει για τη σκοπιμότητα της ενοικίασης νέου χώρου στάθμευσης, ενώ η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή.

Τέλος, ακόμη ένα οικόπεδο, αυτή τη φορά για την εγκατάσταση αντλιοστασίου στο πλαίσιο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στον Άγ. Στέφανο, προτίθεται να αγοράσει ο Δήμος Διονύσου. Ως διαδικασία απόκτησης του οικοπέδου στην οδό Σωκράτους, υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, προκρίνεται η απ’ ευθείας αγορά, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια που το οικόπεδο θεωρείται ως το μόνο κατάλληλο, όπως άλλωστε έχει ήδη ψηφιστεί από το Σώμα. Το ίδιο συλλογικό όργανο καλείται αύριο να αποφασίσει για το ύψος του τιμήματος αγοράς, σύμφωνα και με τη σχετική έκθεση πιστοποιημένου εκτιμητή που το υπολογίζει στις 47.000 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό Υπευθύνου Λογαριασμού, και παροχή εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο, για υπογραφή της Δηλώσεως Ορισμού Υπευθύνου Λογαριασμών, καθώς και κάθε άλλων αιτήσεων προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της 8/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ. «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Λιβερών στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση της 42/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ. Γνωμοδότηση επί της “Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την 3η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Αττικής”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Μίσθωση Ακινήτου (οικόπεδο) για την στάθμευση οχημάτων προσωπικού ή επισκεπτών του Δημαρχείου Διονύσου

ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Καθορισμός τιμήματος αγοράς οικοπέδου επί της οδού Σωκράτους της δ.κ. Αγίου Στεφάνου για την κατασκευή έργου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Δήμο Διονύσου. ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 27/2022 απόφασης του τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, για αγορά διπλού οικογενειακού τάφου στον κο Θ.Χ. το Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 36/2022 απόφασης του τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, για «Εξέταση αιτήματος παρατάσεως ταφής του θανόντα Χ.Γ.»

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 10/2022 απόφασης του τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης, για παραχώρηση οικογενειακών τάφων στο Κοιμητήριο Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 04/2022 απόφασης του τοπικού Συμβουλίου Άνοιξης, για ανάκληση της απόφασης 16/2018 – 05/10/2018, με θέμα την μετατροπή του τάφου εξαετούς διάρκειας, σε διπλό οικογενειακό τάφο με την Αρ. Πρωτ.31035 – 28/09/2018 αίτηση του κυρίου Χ. Κ.