logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 13 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 8.30 το πρωί, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, ενώ την ίδια ημέρα στις 8 το βράδυ δημοσιεύθηκε μεν η πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά πραγματοποιηθεί, αν δηλαδή προσέλθουν οι παρατάξεις και επιτευχθεί απαρτία, ιδιαιτέρως μετά από τα γεγονότα της προηγούμενης συνεδρίασης, στις 4 Οκτωβρίου, αλλά και όσα έχουν μεσολαβήσει με τη διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς.

Στην Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή, ανάμεσα στα 13 θέματα περιλαμβάνονται:

*Η απ’ ευθείας ανάθεση της οργανωτικής επιμέλειας και της υλικοτεχνικής υποδομής για τη διοργάνωση, από κοινού με το Δήμο Κηφισιάς, του αγώνα δρόμου “Τρέχουμε στα ίχνη του θηρίου”. Η εκδήλωση, που εκτός από αθλητική έχει και κοινωνική διάσταση μια που θα στηρίζει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και θα στοιχίσει 8.700 ευρώ περίπου.

*Πολυήμερο αφιέρωμα (25-28/11) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, ετοιμάζει ο Δήμος Διονύσου με πλήθος εκδηλώσεων:

Θεατρική παράσταση “ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ”, με γυναικείους μονολόγους από την ερασιτεχνική ομάδα Αγίου Στεφάνου στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου και σε σκηνοθεσία της Β. Πεφάνη (25/11), συζήτηση με τη Στ. Κάσδαγλη από τις womenontop για την άρση των στερεοτύπων που οδηγούν σε βίαιη συμπεριφορά στην εφηβεία, με θέμα “Σχολείο χωρίς στερεότυπα/ όλες δυνατές – όλοι ίσοι”, στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου (26/11), θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Άννα Αδριανού, με το έργο της Μάρως Δούκα “ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΣ;” (AIMEZ-VOUS BRAHMS?), που αφορά στην κακοποίηση, σε σκηνοθετική επιμέλεια κας Βάνας Πεφάνη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με την ψυχοθεραπεύτρια και ενεργό μέλος της Ισότητας Μ. Ζάγκα. Στην παράσταση θα συμμετέχει και η πιανίστρια Έλ. Κοσμά (27/11), παράλληλη έκθεση φωτογραφιών από 3 φωτογράφους προσεγγίζοντας το θέμα κακοποίηση/ βία με τον τίτλο “HELP” (27 και 28/11). Το κόστος των εκδηλώσεων έχει προϋπολογισμό 3000 ευρώ περίπου.

*Η ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για την προμήθεια και τοποθέτηση εορταστικού διακόσμου, που έδωσε προσφορά 207.000 ευρώ, έναντι των 233.000 που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός. Το ποσόν αυτό- συγκρινόμενο με τις δαπάνες της Δημοτικής Αρχής προς τα σχολεία- χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα, και ιδιαιτέρως κατά την εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Διονύσου για τα προβλήματα των σχολείων της πόλης στις 30 Σεπτεμβρίου στον Άγ. Στέφανο.

*Και τέλος, η συμμόρφωση προς την απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, δεχόμενη τις προδικαστικές προσφυγές τού ενός από τους τρεις συμμετέχοντες. Παράλληλα ακύρωσε την απόφαση Ιουλίου της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία αποκλειόταν η προσφεύγουσα εταιρεία και στο διαγωνισμό συνέχιζαν οι άλλες δυο. Μεθαύριο η ίδια Επιτροπή καλείται να συμμορφωθεί με την παραπάνω απόφαση της ΕΑΑΔΗΣΥ, να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό, αλλά και να προχωρήσει σε διαδικασία χωρίς διαπραγμάτευση για την ανάθεση του αντικειμένου.

“Ο λόγος που επιβάλλει την προσφυγή στη διαδικασία αυτή είναι ότι, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την διεθνή ενεργειακή κρίση και του αυξημένου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, που αυτή συνεπάγεται, η άμεση αντιμετώπιση του θέματος διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Δήμου Διονύσου, παράλληλα με την προσπάθεια της επίτευξης του εθνικού στόχου για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σύμφωνα και με τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, τονίζει στην εισήγησή του ο εντεταλμένος- ακόμη τότε, Αντιδήμαρχος πλέον- Οικονομικών Γ. Τσουδερός. Το θέμα συγκεντρώνει όπως είναι φυσικό μεγάλο ενδιαφέρον, μια που τη διαδικασία αυτή οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταδικάζουν ως απ’ ευθείας ανάθεση, ενώ όποτε και όπου έχει συζητηθεί, έχει προκαλέσει οξείες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις μειοψηφίες και τη Δημοτική Αρχή, όχι- και εδώ- για την αναγκαιότητα, που όλοι αναγνωρίζουν, αλλά για τον τρόπο και τη διαδικασία υλοποίησης του έργου εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017»

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς από τη ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ Α.Ε. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Λ. Κηφισίας 270 για την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου, με δύο απινιδωτές, συνολικής σημερινής αξίας 2120 ευρώ (δύο χιλιάδων εκατόν είκοσι ευρώ).

ΘΕΜΑ 5o: Αποδοχή δωρεάς για την επιδιόρθωση του τάπητα γηπέδου αντισφαίρισης στην Άνοιξη από τον Α.Ο Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 6o: Εξειδίκευση πίστωσης για την διοργάνωση μαζί με το Δήμο Κηφισιάς, του αγώνα δρόμου «Τρέχουμε στα ίχνη του θηρίου».

ΘΕΜΑ 7o: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για το πολυήμερο αφιέρωμα με αφορμή τη Διεθνή ημέρα κατά της Βίας των γυναικών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 8o: Αίτημα της κας ΠΑΠ. Δ. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο της ΖΧΗ.. από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 9o: Αίτημα του κ. Μαρ. Η. περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιά στο Ι.Χ αυτοκίνητο του με αρ.κυκλ. ΕΕΙ…. από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 10o: Αίτημα της κας ΚΟ.ΠΕ. περί καταβολής αποζημίωσης από πτώση κλαδιού δέντρου σε μνήμα κατά την διάρκεια κλαδέματος.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (Δικαιολογητικά Προσωρινού Αναδόχου) ανακήρυξη οριστικού αναδόχου του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «μίσθωση και τοποθέτηση χημικών τουαλετών στους χώρους πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων & αθλητικών εγκαταστάσεων, του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 13ο: Συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 1363/2022(ΓΑΚ 1071/1-8-2022 Α/Α ΕΑΔΗΣΥ 158937) απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ( Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ) για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Διονύσου».