logo


Στη Δροσιά έχει καλέσει σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης. Αντικείμενο της συνάντησης η ενημέρωση γύρω από το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, που αποτέλεσε την αιτία για να τιναχτεί στον αέρα η πρόσφατη (4/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, στην Κοινότητα Δροσιάς (τουλάχιστον) από το πρωί διανέμονται φυλλάδια, όπου η Δημοτική Αρχή δίνει διευκρινίσεις για το έργο και την- πρόδηλη- αναγκαιότητά του, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μη υλοποίησή του σε τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας και τρεις ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Χθες βράδυ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της διαπαραταξιακής επιτροπής για τα λατομεία, συζητήθηκε- για μια ακόμη φορά- η ανάγκη να ετοιμαστεί γρήγορα και να διανεμηθεί ακόμη γρηγορότερα το επικαιροποιημένο φυλλάδιο με το ιστορικό και τις ενέργειες της πόλης κατά της εγκατάστασης νέας λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη. Η ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου άλλωστε είναι και εδώ πρόδηλη: Πολλοί αγνοούν, ή και εθελοτυφλούν, την καταστροφή που θα βιώσει το βουνό, κι εμείς μαζί του, από μια επανέναρξη εξορύξεων, ή ό, τι άλλο έχει κατά νου η ενδιαφερόμενη εταιρεία. Η διανομή του φυλλαδίου, μαζί με τους λογαριασμούς του νερού, δεν μπορεί να γίνει πριν το Δεκέμβριο, εκτίμησε ο Δήμαρχος που παρευρισκόταν στην εν λόγω συνεδρίαση.

Και γιατί όχι στους λογαριασμούς που μόλις έφτασαν στα σπίτια μας; Γιατί σ’ αυτούς προτάχθηκε να μπει η πανηγυρική ανακοίνωση για την απελευθέρωση των οικοδομικών αδειών στη Ροδόπολη, αλλά όχι το φυλλάδιο για το ανοσιούργημα που επιχειρείται στην Πεντέλη (σ.σ. ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μας, αλλά του Δημάρχου, όπως ακούστηκε στην πρόσφατη ανοιχτή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Διόνυσο.

Και ενώ, λοιπόν, το φυλλάδιο για το ανοσιούργημα αυτό, με τις υπερτοπικές καταστροφικές συνέπειες, υπολογίζεται να έρθει στα σπίτια μας στο τέλος του χρόνου, βρέθηκε πάλι χρόνος να μοιραστεί στη Δροσιά (τουλάχιστον) η ενημέρωση της Διοίκησης για το αντιπλημμυρικό έργο.

Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά δημιουργούν ερωτηματικά για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα το αρραγές μέτωπο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σφυρηλατηθεί με πολύ κόπο στη διαπαραταξιακή επιτροπή. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το σημερινό οργισμένο μήνυμα της Λ. Φέρμελη, δημοτικής συμβούλου με τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο και μέλους της επιτροπής προς τα υπόλοιπα μέλη, με τις πρώτες αντιδράσεις εκ μέρους τους να είναι ήδη ορατές και το ίδιο φορτισμένες:

Αγαπητοί συνάδελφοι για να καταλάβουμε όλοι ποιες είναι οι προτεραιότητες του δήμου

Σήμερα στην Δροσιά μοιράστηκε αυτό το φυλλάδιο σε πολυτελές χαρτί, αλλά τόσους μήνες με διάφορες δικαιολογίες δεν έχει καταστεί εφικτό να τυπωθεί και να μοιραστεί – με τον ίδιο τρόπο- το φυλλάδιο για τα λατομεία.

Αγαπητοί συνάδελφοι αισθάνομαι προσβεβλημένη με την αήθη επίθεση που δεχόμαστε ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και λυπάμαι για τον χρόνο που σπαταλώ υποστηρίζοντας τις φιλότιμες προσπάθειες του αντιδημάρχου.

Θα σκεφτώ πολύ εάν θα συνεχίσω να συμμετέχω στην διαπαραταξιακή επιτροπή εάν δεν πάρουν θέση τα μέλη που συμμετέχουν στην διοίκηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν προστατέψουν την δημοκρατική λειτουργία του δήμου

Φανερά εκνευρισμένη και Προσβεβλημένη

Λυδία Φέρμελη

πολιτικός μηχανικός

δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί για τον Διόνυσο»

μέλος της διαπαραταξιακής για τα Λατομεία