logo


Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Διονύσου θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες, στις 7 το βράδυ, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή κατά των λατομείων.

Η συνεδρίαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον:

Χθες Τετάρτη 12/10 στον ίδιο χώρο προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσαν τη στήριξη του κόμματος στον αγώνα του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης νέας λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη.

Τα ίδια στελέχη κάλεσαν το Δήμο να συντάξει τροπολογία για τον αποχαρακτηρισμό των λατομικών ζωνών που περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας του Πεντελικού. Υπενθυμίζεται πως τέτοια τροπολογία έχει ήδη συνταχθεί και κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση πρόσφατου νομοσχέδιου, χωρίς όμως τελικά να περιληφθεί στις διατάξεις του.

Οι μέχρι σήμερα συναντήσεις εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, κυρίως, και της διαπαραταξιακής επιτροπής με κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν φέρει καμιά- πλην της υπουργού Πολιτισμού- ουσιαστική, δημόσια και ξεκάθαρη δέσμευση πως νέα λατομεία στην Πεντέλη δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Συνεπώς η στόχευση πρέπει να αλλάξει, να φτάσει και μέχρι τον Πρωθυπουργό και να επιδιωχθεί δυναμικότερη διεκδίκηση του αιτήματος της πόλης, κάτι που κατά κόρον ακούστηκε και στη χθεσινή ανοιχτή εκδήλωση.

Έγγραφο του Δασαρχείου, το οποίο επικαλείται η εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ (σ.σ. είναι η εταιρεία που επιδιώκει τη λατομική δραστηριότητα) στο πρόσφατο εξώδικό της προς το Δήμαρχο Διονύσου, διατυπώνει θετική γνωμοδότηση πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τη λειτουργία λατομείων στον πρώτο από τους 5 Λατομικούς Χώρους. Το έγγραφο μάλιστα υποστηρίζει πως μετά από την ανάπτυξη της λατομικής δραστηριότητας “η τελική εικόνα θα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την υφιστάμενη και η οπτική ποιότητα του τοπίου θα αναβαθμισθεί”!

Τέλος, ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της επιτροπής δημοσίευσε ο καθηγητής Π. Γεωργιάδης, με σημαντικές προτάσεις πάνω στις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν στο εξής, αλλά και στην κλιμάκωσή τους.