logo


Διόνυσος, 12 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε γνώση μας το θέμα της επαναλειτουργίας λατομείων στην Πεντέλη και ειδικότερα εντός των ορίων του δήμου Διονύσου, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη: ΟΧΙ στην επαναλειτουργία και αντίσταση σε οποιαδήποτε επιχειρηματικά ή πολιτικά συμφέροντα την επιδιώκουν ή την καλύπτουν.

Ως Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία πρωτοστατήσαμε άμεσα, από τον Ιούνιο του 2021, στην μεταφορά του θέματος στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσω ερώτησης που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, όχι μόνον οι τοπικοί, αλλά 24 βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα, η δημοτική μας παράταξη “Μαζί για τον Διόνυσο” πρωτοστάτησε επίσης στην σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, στην έκδοση ψηφισμάτων από το δημοτικό συμβούλιο και στην στήριξη κάθε δράσης δημοσιοποίησης του θέματος και αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας.

Συνεπώς, ήταν δεδομένη η ανταπόκρισή μας στην πρόσκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με θέμα την ενημέρωση των τοπικών κομματικών οργανώσεων και με σκοπό την περαιτέρω πίεση προς όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 ο  συντονιστής της Ο.Μ. Διονύσου Αλέκος Χωνάς και η Λυδία Φέρμελη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο” επαναβεβαίωσαν την αντίθεση του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία σε οποιασδήποτε μορφής επαναλειτουργία λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό και τόνισαν ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εμφανίστηκαν και ο τρόπος που λειτουργούν παραπέμπουν σε άμεση ή έμμεση κυβερνητική στήριξη. 

Πρότειναν προς τον Πρόεδρο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής την έκδοση κοινού δελτίου τύπου και με τις άλλες κομματικές οργανώσεις στις οποίες θα γινόταν συνάντηση-ενημέρωση με σκοπό να δηλωθεί σθεναρά η ενότητα και η αντίθεση προς την επιχειρούμενη νέα κακοποίηση του βουνού. Τόνισαν δε ότι η δημόσια δήλωση-δέσμευση όλων των βουλευτών, όλων των πολιτικών κομμάτων που εκλέγονται στην Ανατολική Αττική, θα αποτελούσε μια στέρεη βάση για να λυθεί οριστικά το θέμα αυτό. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές απουσιάζουν!

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΟΜ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ