logo


Ανθίζει η ερασιτεχνική θεατρική παραγωγή στο Δήμο Διονύσου τα τελευταία χρόνια- οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν φέτος το καλοκαίρι, και συνεχίζονται ακόμη με το “Έβδομο ρούχο” της Ευγ. Φακίνου, αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η δουλειά που έχει ξεκινήσει στα σανίδια της πόλης καρποφορεί.

Πάνω από 150 συντελεστές ασχολήθηκαν φέτος από κάθε πόστο- ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, εικονολήπτες,  επιμελητές προγραμμάτων, ήχου και μεταφοράς σκηνικών- με τα θεατρικά δρώμενα, στήνοντας και παρουσιάζοντας παραστάσεις που αγκαλιάστηκαν και αγαπήθηκαν από τους θεατές.

Το 2022 υπό την αιγίδα του Δήμου τέθηκαν 5 παραστάσεις, με τις τρεις από αυτές να ανεβαίνουν από δημοτικές θεατρικές ομάδες:

>Της Άνοιξης, που παρουσίασε την «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ευ. Σουβατζή,  σε 5 παραστάσεις τον Μάιο και Ιούνιο, στο εσωτερικό θέατρο του Λυκείου Άνοιξης.

>Του Αγίου Στεφάνου, που συμμετείχε με το έργο «Ατρείδες εν δράσει» των Ριζόπουλου και Μπαλωμένου, σε σκηνοθεσία Β. Πεφάνη, στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, μαζί με άλλες 7 ομάδες. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Δήμο μας στη σκηνή του Παλιού Σταθμού στον Διόνυσο σε 3 παραστάσεις τον Ιούνιο.

>Το πρόγραμμα θεατρικής επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες (Σάββατο και Κυριακή 8-9 και 15-16 Οκτωβρίου) το «Έβδομο ρούχο» της Ευγενίας Φακίνου, διασκευασμένο σε θεατρικό κείμενο από τη Ν. Δρακάκη-Κοζακλή, σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Σφαιροπούλου.

Υπό την αιγίδα του Δήμου τέθηκαν και δυο θεατρικές παραγωγές Συλλόγων:

*Η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, από τον Πολιτιστικό-Φυσιολατρικό Σύλλογο Δροσιάς, που παρουσιάστηκε στον Δήμο μας για ένα τετραήμερο τον Ιούνιο και στην Κηφισιά στις 18 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία Έλ. Φλέγκα.

*Το «Σμύρνη, ο χαμένος παράδεισος, 100 χρόνια από τον ξεριζωμό 1922-2022», από τον Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου, σε σκηνοθεσία Αφ. Σφαιροπούλου, που παρουσιάστηκε σε Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο, τον Σεπτέμβρη και στις αρχές Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο Δήμος Διονύσου λειτούργησε 3 θεατρικά εργαστήρια: ενηλίκων, εφήβων, παίδων.  Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων, υπό τη διεύθυνση του Π. Παναγόπουλου, παρουσίασε την πρωτότυπη παράσταση «Γυναικοκρατία», σε 4 παραστάσεις στο Λύκειο της Άνοιξης τον Ιούνιο. Το εφηβικό εργαστήρι ανέβασε 2 παραγωγές: «Εννέα μικροί Τσέχοφ» τον Ιούνιο και «Με δύναμη από την Κηφισιά» τον Σεπτέμβρη, αμφότερες σε σκηνοθεσία της Αφ. Σφαιροπούλου.

Οι θεατρικές ομάδες στο Δήμο Διονύσου συμπληρώνονται με τους AΚΤΟΡΕΣ, τους οποίους σκηνοθετεί η Εύχ. Παπαϊωάννου, με τελευταίο έργο τη Συμφωνία του Ισπανού ποιητή Αλεχάντρο Κασόνα, καθώς και με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δρυάδες, με νέα σκηνοθέτιδα εδώ και ένα χρόνο τη Λ. Σάμιτα.

Από πέρυσι υπεύθυνος για τα θεατρικά δρώμενα στο Δήμο Διονύσου είναι ο Γ. Κομνηνάκης, τοπικός σύμβουλος Άνοιξης, που συντονίζει τις δημοτικές με τις θεατρικές ομάδες των Συλλόγων, ενώ για το διαδημοτικό φεστιβάλ η Έ. Παπαχαρτοφύλη.