logo


Με δυο θέματα θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, αμέσως μετά από την Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί.

Σημαντικότερο από τα δυο αυτό που αφορά στην κοπή δέντρου, στο πλαίσιο εκτέλεσης του αντιπλημμυρικού έργου στο ρέμα Βρυσάκι, στον Άγ. Στέφανο.

Αυτή θα είναι η πολλοστή φορά που το έργο αποτελεί αντικείμενο είτε θέματος στην εν λόγω Επιτροπή είτε σχολιασμού από την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, που ανέδειξε εξ αρχής- και πίεσε για- την προστασία της χλωρίδας και του μικροκλίματος στο ρέμα, αντιτιθέμενη στην κοπή δεκάδων πλατανιών και προτείνοντας διαφορετικό, πιο σύγχρονο, τρόπο κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου, το οποίο- υπενθυμίζεται- εκτελείται από την Περιφέρεια.

Εν προκειμένω, το θέμα που έρχεται μεθαύριο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφορά στην κοπή ενός, από τα δυο δέντρα που προβλέπονταν αρχικά σε σημείο του έργου για την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων. Στο σχετικό αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, η Επιτροπή είχε δώσει, τον περασμένο Ιούλιο, άδεια για την κοπή του ενός μόνο δέντρου που αλλιώς θα εμπόδιζε την ομαλή ροή του ρέματος, με κίνδυνο εκτροπής του και υποσκαφής των πρανών και αφετέρου το ριζικό του σύστημα, λόγω των εκσκαφών, κατά την κατασκευή του τεχνικού έχει βρεθεί στον αέρα.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια επανήλθε με νέο αίτημα για την κοπή και του δεύτερου δέντρου, που θα αποκαταστήσει το πρόβλημα αντιστήριξης στην παρακείμενη οδό Σωκράτους, το οποίο συνεχώς επιδεινώνεται λόγω κατάρρευσης του πρανούς του ρέματος, με άμεσο κίνδυνο για τους διερχόμενους και τους παρόδιους. Τονίζεται επιπλέον στο ίδιο έγγραφο πως δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της εγκεκριμένης μελέτης, αποκλείοντας για μια ακόμη φορά την εξέταση εναλλακτικών λύσεων στην κατασκευή του αντιπλημμυρικού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Επανεξέταση χορήγησης άδειας κοπής δέντρου για την κατασκευή τεχνικού έργου στο ρέμα “ΒΡΥΣΑΚΙ” στα πλαίσια του έργου: «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος “ΒΡΥΣΑΚΙ” για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 2ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.