logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε δυστυχώς περίτρανη απόδειξη για την εντεινόμενη διολίσθηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συλλογική συνείδηση των δημοτών.

Η εξέλιξη αυτή, ασφαλώς, δεν εκπλήσσει, καθώς εγγράφεται σε μια παγιωμένη πλέον πρακτική υποβάθμισης της λειτουργίας του συλλογικού οργάνου (με καταλυτικές ευθύνες του προέδρου του) και απαξίωσης των αρχών στις οποίες βασίστηκε η συγκρότηση της διοικούσας δημοτικής παράταξης, όπως αυτές καθορίζονται από την αυτοδιοικητική νομοθεσία αλλά και τη δημοκρατική συνείδηση όλων όσοι ένωσαν δυνάμεις για τον κοινό σκοπό. Ήταν, λοιπόν, επόμενο, ότι τις διαγραφές αιρετών, την «ενός ανδρός αρχή» και την πολυεπίπεδη επιχειρησιακή ανεπάρκεια, θα διαδεχόταν και το πρωτοφανές κωμικοτραγικό φαινόμενο της αυθαίρετης λύσης μιας συνεδρίασης που κατέτεινε στη γόνιμη παρέμβαση των παρατάξεων της μειοψηφίας και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για την αντικειμενικά πιο γρήγορη και νομικά λιγότερο επαχθή υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου της Λ. Σταμάτας.

Αυτή η θεσμική εκτροπή είναι η μία όψη της υπόθεσης. Εγείρεται όμως και μείζον πολιτικό ζήτημα: Για πόσο ακόμη μπορεί να γίνει ανεκτή μια τέτοια κατάσταση;

Όσοι συστρατεύθηκαν με τον απερχόμενο Δήμαρχο αλλά προτάσσουν την αξιοπρέπειά τους έχουν πλήρως απογοητευτεί. Αποκήρυξαν το θεσμικό τέλμα, αρνήθηκαν πολιτικά «ανταλλάγματα» και υπηρετούν το δρόμο της ανεξάρτητης τεκμηριωμένης παρουσίας στο συλλογικό όργανο.

Αυτή η ανεξάρτητη παρουσία ενοχλεί σταθερά τον απερχόμενο Δήμαρχο. Βλέπει το τέλος. Αισθάνεται αγωνία. Για αυτό χτες ξεπέρασε τον εαυτό του:  Στοχοποίησε όλους όσοι δεν συμβαδίζουν με τις προθέσεις του και τους επικήρυξε αναρτώντας προσωπικές τους φωτογραφίες ως δήθεν υπονομευτές του έργου. Απόλυτη παραποίηση της αλήθειας.

Οι πράξεις του παραπέμπουν σε  άλλες εποχές. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχει πάρει.

Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο – έστω και τώρα – να αποσύρει την ανακριβή, προσβλητική και δυσφημιστική ανάρτησή του.

Ζητούμε, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους θεσμούς και στο δημοκρατικό διάλογο, την άμεση παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ.

Συνεχίζουμε με μόνη πυξίδα το καλό του τόπου μας και των δημοτών μας.

#Neos_Dionysos

#Neos_Dionysos_Gia_Olous

#Neos_Dionysos_Me_Olous