logo


Διόνυσος,  9 Οκτωβρίου 2022

Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Διονύσου

Η πρόσφατη ανάρτησή σας κύριε Δήμαρχε προσβάλλει τη νοημοσύνη των δημοτών στους οποίους απευθύνεστε, συκοφαντεί την Παράταξή μας και δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, παραπληροφορεί συνειδητά τους δημότες.

Είναι προφανές ότι επιλέξατε να «αναμετρηθείτε» με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όχι στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Η επιλογή σας αυτή χαρακτηρίζει και το πόσο πιστεύετε ή όχι στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Τα φοβάστε ή τα απορρίπτετε; Ή τα αποδέχεστε μόνο όταν μπορείτε να λαμβάνετε τις αποφάσεις που εσείς, ως Διοίκηση, θέλετε;

Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορό σας. Θα σας θέσουμε όμως ένα και μόνο ερώτημα και σας καλούμε να το απαντήσετε, σε οποιοδήποτε πεδίο επιθυμείτε, αλλά οπωσδήποτε και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το αντιπλημμυρικό αυτό έργο.

Ερώτημα: Αναφέρετε στην ανάρτησή σας ότι: “Οι συνάδελφοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ματαιώσουν την εκτέλεση ενός πολύ σημαντικού έργου, για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών χιλιάδων συμπολιτών μας”.

Πού, πότε, πώς, με ποιον τρόπο προσπαθούμε ως Παράταξη να ματαιώσουμε το έργο αυτό; Από την μέρα που αναλάβατε Δήμαρχος, την 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και σήμερα, ποιος σας εμπόδισε να προχωρήσετε στο έργο; Αναφέρετε έστω και ένα εμπόδιο που προκάλεσε η Παράταξή μας. Μία έστω απόφαση ή ένα γεγονός που προέρχεται από οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και με βάση το οποίο «μπλόκαρε» το έργο. Δεν υπάρχει, αν υπάρχει, αποκαλύψτε το!

Εκτός, αν έχετε προχωρήσει σε… δίκη προθέσεων! Την ανικανότητά σας να υλοποιήσετε το έργο με την διαδικασία που έχετε επιλέξει και το ότι έχετε εγκλωβιστεί σε μία μη άμεσα υλοποιήσιμη λύση, προσπαθείτε να τα αποδώσετε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Κρύβεστε για να μην δεχθείτε την οργή των πολιτών, είτε τώρα είτε στο επόμενο πλημμυρικό φαινόμενο.

Κύριε Δήμαρχε,

η θέση της παράταξής μας είναι μία και ξεκάθαρη: Να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο στην Λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας «εδώ και τώρα», με τον προσφορότερο, γρηγορότερο, δικαιότερο και οικονομικότερο τρόπο. Με αυτή την θέση διαφωνείτε κ. Δήμαρχε;

Εμείς δεν προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα κάποιου ιδιοκτήτη, το μόνο που προσπαθούμε είναι να γίνει το έργο. Ισχύει το ίδιο και για εσάς; Ότι δεν προστατεύετε δηλαδή τα συμφέροντα συγκεκριμένων ιδιοκτητών και ότι επιθυμείτε να γίνει το έργο; Αν ναι, τότε δεχθείτε να συζητήσουμε αμέσως το θέμα στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε δημόσιο διάλογο, με κατάθεση όλων των στοιχείων και όλων των εναλλακτικών προτάσεων, ώστε να καταλήξουμε, ως Δημοτικό Συμβούλιο, στην βέλτιστη λύση σε όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Αν δεν δέχεστε την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημαίνει ότι κάτι φοβάστε! Τι αλήθεια φοβάστε ή τι δεν θέλετε να ακουστεί δημοσίως; Εμείς, ως Παράταξη, δεν έχουμε να κρύψουμε οτιδήποτε, θα τοποθετηθούμε δημοσίως και θα κριθούμε. Και όλοι, ως Παρατάξεις της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης και ως άτομα-δημοτικοί σύμβουλοι, θα αναλάβουμε δημοσίως τις ευθύνες μας!

Θα συνεχίσετε να αρνείστε τον δημόσιο θεσμικό διάλογο κ. Δήμαρχε;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Κλήμης

Λυδία Φέρμελη