logo


Οι αντιδράσεις παρατάξεων και μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων απέναντι στις δημοσιεύσεις της Δημοτικής Αρχής, και ειδικά του Δημάρχου στον προσωπικό του τοίχο στο Facebook, όσον αφορά στο αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Σταμάτας- Δροσιάς και τις ευθύνες που τους καταλογίζονται για τη μη πραγματοποίησή του γίνονται όλο και σφοδρότερες, με τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου να γράφει σε σχετική ανακοίνωση- καταγγελία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κατήφορος και η κοροϊδία των πολιτών εδώ και τρία χρόνια απαιτεί ικανότητες για να πετύχουν ο Δήμαρχος, η παράταξή του και οι συνοδοιπόροι τους,

Από τη μια πλευρά να βιώνουμε,

Μήδεια, Πυρκαγιές, Ελπίδα, αποζημιώσεις, σκουπίδια, μπάζα, διακοπές νερού, σχολεία τριτοκοσμικά (μόνο 200.000 € σε τρία χρόνια, 4 τουαλέτες για 400 παιδιά, 120 παιδιά νηπιαγωγείου στριμωγμένα σε «προκάτ» κλουβιά, ακατάλληλα και μικρά προαύλια, στο 4ο δημοτικό Διονύσου έχουμε τραυματισμούς μαθητών από την ακαταλληλότητα του νοικιασμένου χώρου), κυκλοφοριακό χάος, οικιστικό-δασικό συνέχεια της ομηρίας των δημοτών, αποχέτευση να καρκινοβατεί, λατομεία στη Πεντέλη, το απέραντο εργοτάξιο μόνο ανεπαρκείς και επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις, εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών για 12 χρόνια σε ιδιώτες (LED), λεφτά των δημοτών σε εργολάβους, κουμπάρους και κολλητούς (4.000.000 € απ’ ευθείας αναθέσεις)….

Από την άλλη να βλέπουμε,

Τραπεζώματα και φωτογραφίες με κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες χωρίς αντίκρισμα, πλήρης υποταγή και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για την ανταποδοτικότητα (άχνα για αύξηση του 35% των κεντρικών αυτοτελών πόρων), τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, σπατάλες για φιέστες, στολισμούς και λαμπάκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (300.000€ για το χριστουγεννιάτικο στολισμό), διαγωνισμούς (κατ’ όνομα), προγραμματικές συμφωνίες και πομπώδεις εξαγγελίες χωρίς να λύνουν τίποτα από τα παραπάνω, παχυλές ενοικιάσεις κτηρίων και εξυπηρετήσεις κολλητών….

Και το αποκορύφωμα,

Όταν είδαν ότι το Δ.Σ. μπορούσε να πάρει και αποφάσεις που θα δυσκόλευαν το έργο της τότε η στάση της σκλήρυνε, διόρισε τον νέο πρόεδρο τον κ. Κρητικό και προσπάθησε να ευτελίσει ακόμα περισσότερο και από το νόμο Θεοδωρικάκου τις διαδικασίες του Δ.Σ. ώστε να μην παίρνει καμία απόφαση. Για να καταφέρει να τον διορίσει, καθώς δεν συγκέντρωνε τις απαραίτητες ψήφους, μάζεψε καμία δεκαριά παραιτήσεις ώστε να έρθει και η σειρά του τελευταίου σε ψήφους κ. Κρητικού.

Έτσι φτάσαμε στη συνεδρίαση της 4 Οκτώβρη,

Ο διορισμένος πρόεδρος, ξεπερνώντας κάθε πρόσχημα, διέλυσε παράτυπα και παράνομα την συνεδρίαση του ΔΣ, καθώς δεν κατάφερε να την σαμποτάρει και να την προβοκάρει. Έτσι διέταξε τους υπαλλήλους πρακτικογράφους να φύγουν από την αίθουσα, επέβαλε το κλείσιμο της ζωντανής μετάδοσης, μόνο τα φώτα δεν έκλεισε για να μην παρθεί απόφαση για το πρόβλημα με τις πλημμύρες στη Λ. Σταμάτας.

Δεν άφησε ούτε να γίνει η συζήτηση για να μην καταγραφούν στα πρακτικά ούτε να γίνουν γνωστά στη ζωντανή μετάδοση, το ότι το πλημμυρικό φαινόμενο δημιουργείται γιατί η παλαιότερη διοίκηση της κοινότητας της Σταμάτας, όπως αποδεικνύεται και με παλιές αεροφωτογραφίες μπάζωσε την φυσική ροή του ρέματος, την ονόμασε σε αγροτικό δρόμο και τελικά τον πούλησε σε γνωστή αλυσίδα SUPERMARKET που έχει χτίσει περήφανα ένα GREENSTORE όπως το ονομάζει για το «καλό» του περιβάλλοντος.

Επίσης είναι φανερό ότι κόπτονται να δώσουν άλλη λύση στο πλημμυρικό φαινόμενο για να καλύψουν τα ατοπήματα των πρώην κοινοταρχών, συγγενών των σημερινών αντιδημάρχων…

Είναι αστεία και χοντροκομμένη η ανακοίνωση με τις φωτογραφίες τύπου παλιού γουέστερν «Καταζητούνται Ζωντανοί – Νεκροί» Φαίνεται ότι μέχρι και τα προπαγανδιστικά τους επιτελεία ή παραιτήθηκαν ή βρίσκονται σε αδιέξοδο. Έχει κυριαρχήσει η λογική «Θα σας δείξω εγώ, Θα δείτε τι θα πάθετε» του γνωστού ρόλου της τηλεοπτικής σειράς του ’90.

Ό,τι και να κάνει η δημοτική αρχή, δεν μπορεί ούτε να μας σταματήσει, ούτε να κοροϊδεύει  τον κόσμο ότι μετά από 3 χρόνια θυμήθηκε να κάνει έργα το τελευταίο έτος της διοίκησής της και εμείς δεν την αφήνουμε.

Πώς είναι δυνατόν 4 παρατάξεις και 3 ανεξάρτητοι σύμβουλοι να είναι σε λάθος δρόμο επίλυσης του προβλήματος και να είναι σωστός αυτός της δημοτικής αρχής, χωρίς συζήτηση στο ΔΣ;;;

Είναι σαφές ότι δεν την αφήνει ο αυταρχισμός της, η αλαζονεία της, ο μεροληπτικός και εμμονικός τρόπος της σε κάθε επιλογή της προκειμένου να εξυπηρετήσει ή να καλύψει τους κολλητούς της καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, νομιμότητας και δικαίου.

Οι δημότες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, καιρός να ορθώσουν το ανάστημά τους,

  • γιατί μαζί μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης του δήμου και των υπηρεσιών του,
  • γιατί μαζί μπορούμε και αξίζουμε να έχουμε ένα σύγχρονο δήμο με υποδομές, σχολεία, σχέδιο πόλης, αποχέτευση και καθαρούς δρόμους.

Τους απομονώνουμε και τους αφήνουμε να φωνάζουν.

Όσο πιο άδειος είναι ο κάδος, τόσο  πιο πολύ θόρυβο κάνει.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου