logo


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αποφευχθεί η συζήτηση και η λήψη απόφασης για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεωφόρο Σταμάτας – Δροσιάς.

Όπως είναι γνωστό το έργο τεχνητής εκτροπής και όδευσης των ομβρίων στο εγκιβωτισμένο σήμερα ρέμα της Αγ. Παρασκευής στην Δ.Κ. Άνοιξης, ενώ κρίνεται απαραίτητο, ύστερα την εξαφάνιση κυρίως με μπαζώματα του παλαιού φυσικού ρέματος που τα οδηγούσε με φυσική ροή, καρκινοβατεί εδώ και μια δεκαετία λόγω αποσπασματικών, μονομερών και μη δίκαιων ενεργειών της κάθε δημοτικής αρχής.

Το τελευταίο πλημμυρικό φαινόμενο, όπου κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες, μας οδήγησαν από κοινού με τις άλλες παρατάξεις να αιτηθούμε συνεδρίαση του ΔΣ με το συγκεκριμένο θέμα ώστε να ληφθούν επιτέλους όλες οι αναγκαίες αποφάσεις για να εκτελεστεί το έργο.

Αξιοποιώντας τα εργαλεία περί «κυβερνησιμότητας», που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση και μεταφέροντας αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου προς τις Επιτροπές του Δήμου με τα οποία:

*καθίστανται πλειοψηφικές οι προτάσεις των Δημοτικών Αρχών σε σημαντικά θέματα ενώ ουσιαστικά είναι μειοψηφικές, όπως ο προϋπολογισμός ή το τεχνικό πρόγραμμα,

*καταπατάται επανειλημμένα το δικαίωμα των λοιπών δημοτικών συμβούλων να θέσουν θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο ΔΣ με κρυφές, κατά παραγγελία και αντιφατικές νομικίστικες γνωμοδοτήσεις και

*επιβάλλονται αναιτιολόγητα αντιδημοκρατικές διαδικασίες ακόμα και η λήξη της δημόσιας συνεδρίασης του ΔΣ χωρίς να έχει συζητηθεί ούτε ένα θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ,

γι’ ακόμα μια φορά, την αντιδημοκρατική, υστερόβουλη και αλαζονική συμπεριφορά τους κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ όπου με τη νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προέβησαν σε μεθοδεύσεις που όμοιες τους δεν έχουν προηγούμενο,επιδιώκοντας προσχεδιασμένα:

>να μην προταχθεί για συζήτηση το ουσιώδους σημασίας 6 ο θέμα, που αφορούσε το αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Σταμάτας – Δροσιάς κάτι το οποίο δεν επετεύχθη τελικά ύστερα από ψηφοφορία και απόφαση της πλειοψηφίας του Σώματος

>να μην ληφθεί απόφαση για το 6ο θέμα αλλά να γίνει μόνο ενημέρωση και συζήτηση εμφανίζοντας κατά παραγγελία γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας από 30-09-2022 χωρίς να την έχουν επισυνάψει στα σχετικά του θέματος, ώστε να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

>να μην επιτρέψουν και να κλείσουν τα μικρόφωνα στον εισηγητή του θέματος, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

>να λήξουν την συνεδρίαση αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο για το πώς αντιλαμβάνονται τη «δημοκρατία» και την διαφορετική πρόταση – άποψη.

>να δώσουν εντολή στους υπαλλήλους του Δήμου να κλείσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης και να φύγουν, ενώ το ίδιο έκαναν και με την εταιρεία που καλύπτει την ζωντανή μετάδοση και καταγραφή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Διονύσου πιστή στις δεσμεύσεις της, θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει αυτές τις συμπεριφορές και να μεταφέρει τη φωνή των ανθρώπων του μόχθου και των λαϊκών οικογενειών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος αποδεικνύεται, όμως, ότι οι «δημοκρατικοί θεσμοί», στους οποίους ορκίζονται οι υπόλοιπες παρατάξεις, αντιπροσωπεύουν μια αστική «δημοκρατία à la carte», ασφυκτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και επιβεβαιώνεται ότι, μόνο με την οργανωμένη και μαχητική παρέμβασή τους μπορούν να βάλουν φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο της σημερινής και οποιασδήποτε άλλης δημοτικής αρχής και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τη ζωή, την υγεία, την παιδεία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος