logo


Αμέσως μετά από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 8.30 π.μ. αύριο Τρίτη 4/10, θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Στην αυριανή συνεδρίαση ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού, Γ. Φωτάκης αναμένεται να ενημερώσει το Σώμα διεξοδικά για τα αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων του Δήμου με τον υφυπουργό ΥΠΕΝ Ν. Ταγαρά. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, υπενθυμίζεται, και σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, δόθηκαν από πλευράς υφυπουργού συγκεκριμένες δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα, αναφορικά με την οριστική επίλυση του δασικού- οικιστικού προβλήματος, που ταλαιπωρεί την πόλη και χιλιάδες ιδιοκτήτες επί δεκαετίες.

Όσον αφορά στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, το σημαντικότερο είναι αυτό που αναφέρεται στη Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την 3η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (σ.σ. η προηγούμενη αναθεώρηση είχε γίνει το 2016). Το κείμενο, 545 σελίδων, έχει σταλεί προς διαβούλευση στους Δήμους, τα Δημοτικά Συμβούλια των οποίων καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στη Μελέτη, μέσα σε 30 ημέρες από τη λήψη της, ώστε οι απόψεις αυτές να ληφθούν υπόψη στη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Γνωμοδότηση επί της “Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την 3η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Αττικής”.

ΘΕΜΑ 2ο: Σήμανση (αποτύπωση) με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας τμήματος του οδοστρώματος (παρά το κράσπεδο) της οδού Σεβδικίου, μπροστά από την είσοδο της κατοικίας επί της οδού Σεβδικίου 11Β, στη Δ.Κ. Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση τοποθέτησης φυλακίου στην οδό Κολοκοτρώνη 3 στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Κολοκοτρώνη της Δ.Κ. Κρυονερίου για την εγκατάσταση της εταιρείας “ΡΑΜΠΕΡΜΠΑΛ Α.Ε.”

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Κολοκοτρώνη της Δ.Κ. Κρυονερίου για την εγκατάσταση της εταιρείας “ΦΙΒΑΚ Ι.Κ.Ε.”

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 7ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.