logo


Με το μυαλό στη συνεδρίαση του… Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο βράδυ 4 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί το αντιπλημμυρικό στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς μετά από αίτημα 4 παρατάξεων και 3 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί της ίδιας ημέρας η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Έντεκα τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και ανάμεσά τους:

*Η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την έγκριση των όρων διακήρυξης, για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση βιοαποβλήτων. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για το υποέργο 2 της πρότασης του Δήμου, που έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και αφορά στην “Ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων Δήμου Διονύσου”, προϋπολογισμού 1.553.153€. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός ηλεκτρονικός και αφορά στην προμήθεια 4 οχημάτων (δύο απορριμματοφόρων βιοαποβλήτων με σύστημα πλύσης κάδων και δύο ανατρεπόμενων φορτηγών με αρπάγη) και ενός τεμαχιστή βιοαποβλήτων βραδείας περιστροφής (shredder).

Η πρόταση, με αντικείμενο την ορθολογική διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Διονύσου, αναπτύσσεται μέσω τριών υποέργων αλληλένδετων και αλληλοσυμπληρούμενων: Το πρώτο “Προμήθεια εξοπλισμού (καφέ κάδων – σάκων) απορριμμάτων για τη συλλογή βιοαποβλήτων”, έχει σκοπό τη χωριστή συλλογή των διατροφικών αποβλήτων με τη μέθοδο συλλογής σε κεντρικούς κάδους που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε πυκνό δίκτυο κοντά σε οικίες. Το δεύτερο “Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση βιοαποβλήτων”, που θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή μεθαύριο, αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη συλλογή των βιοαποβλήτων, τη διαχείριση και τη μεταφορά τους στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων. Το τρίτο υποέργο “Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση βιοαποβλήτων”, έχει σκοπό τη διάχυση των πολιτικών του Δήμου Διονύσου στους δημότες, εμπόρους επαγγελματίες, συλλόγους, σχολεία κ.λπ. με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους για την αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ). Υπενθυμίζεται πως το τρίτο υποέργο έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, ο ανάδοχος μάλιστα ζήτησε πρόσφατα παράταση 6 μηνών για την ολοκλήρωση του έργου του.

*Κάτι παραπάνω από… 100 (!) ευρώ έκπτωση έδωσε ο προσωρινός ανάδοχος για την εργολαβία της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου- 172.984 ευρώ ήταν ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του Δήμου, 172.870 ευρώ ήταν η προσφορά του αναδόχου που τελικά προχωρεί στο διαγωνισμό, “δείχνοντας” ανάγλυφα πως η εποχή των μεγάλων εκπτώσεων έχει εν πολλοίς παρέλθει.

*Παράταση τριών μηνών, μέχρι να εξαντληθεί η σύμβασή του, ζητεί ο ανάδοχος που επιστρατεύθηκε για την αποκομιδή της ανακύκλωσης, αφότου το απορριμματοφόρο του Δήμου έπιασε φωτιά, τον περασμένο Απρίλιο. Η εν λόγω σύμβαση, που είχε τρίμηνη διάρκεια, ανερχόταν στα 36.000 ευρώ, έχουν κοπεί τιμολόγια για 35.000 ευρώ, κι έτσι ο ανάδοχος ζητεί παράταση άλλων τριών μηνών, μέχρις εξαντλήσεως του συμβατικού αντικειμένου. Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως στην εισήγηση, την οποία υπογράφει ο εντεταλμένος για τα οικονομικά Γ. Τσουδερός, αναφέρεται πως μετά από τη φωτιά, η υπηρεσία έδινε με φειδώ εντολές στον ανάδοχο για την αποκομιδή της ανακύκλωσης, και μόνο αν  δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες με άλλα μέσα. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και της εικόνας των κάδων στην πόλη, η ανακύκλωση δεν απομακρυνόταν ούτε κανονικά ούτε ικανοποιητικά. Όσον αφορά στην επισκευή του καμένου απορριμματοφόρου (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι έχει καεί η υπερκατασκευή από την έκρηξη μικρών φιαλών υγραερίου), το όχημα δεν θα είναι έτοιμο πριν από ένα μήνα, μετά και από εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την ασφαλιστική εταιρεία.    

*“Το έβδομο ρούχο” της Ευ. Φακίνου, σε σκηνοθεσία Αφ. Σφαιροπούλου και σκηνικά και κοστούμια της Ν. Κοζακλή, ανεβάζει η Ομάδα Θεατρικής Επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, για 4 παραστάσεις (8-9 και 15-16 Οκτωβρίου) στα Πολιτιστικά Κέντρα Κρυονερίου και Αγ. Στεφάνου αντιστοίχως. Για την παράσταση υπολογίζεται να δαπανηθούν 3.273 ευρώ που αφορούν στα σκηνικά και στα κοστούμια, ενώ οι υπόλοιπες δαπάνες (ηχοφωτιστική κάλυψη και έκδοση 10 προγραμμάτων) θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Οικοδομικών Υλικών και χρωμάτων του Δήμου Διονύσου συνολικού προϋπολογισμού 124.744,00€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και δικαίωμα προαίρεσης 62.372,00 συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Διακήρυξης και Διενέργειας Διαγωνιστικής Διαδικασίας για το Υποέργο 2: Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων και ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικών Νο2 και Νο3 του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”, Προϋπολογισμού 172.984,76€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 4ο: Χρονική Παράταση της υπ’ αρ. πρωτ. 23549/27-7-2022 [22SYMV011013024 2022-07-27] Σύμβασης για την Προμήθεια Υπηρεσίας Απορριμματοφόρου Αποκομιδής και Μεταφοράς Απορριμμάτων Ανακύκλωσης από τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 & Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Διονύσου συνολικού προϋπολογισμού 61.479,20 συμπ/νου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 & Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών για συμμετοχές σε εκπαιδευτικές , πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις συνολικού προϋπολογισμού 120.525,80 συμπ/νου ΦΠΑ 13%.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: «Τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών» του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για τη θεατρική παράσταση “Το Έβδομο Ρούχο” της Ομάδας Θεατρικής Επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών Διέλευσης Απορριμματοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την “Παροχή Υπηρεσιών Ασφάλισης Οχημάτων & Μηχανημάτων Έργου”.