logo


Ούτε ένα, ούτε 10, ούτε 20, αλλά 23(!) είναι τα πεύκα που μπαίνουν μέσα στο οδόστρωμα και πρέπει να κοπούν, σε ένα και μόνο δρόμο, στην οδό Μαγνησίας της Κοινότητας Διονύσου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή.

Το θέμα έρχεται κατεπειγόντως σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που θα συνεδριάσει αποκλειστικά για την κοπή των πεύκων στη μία το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Χωρ0ταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, υπογραμμίζει πως η κοπή των δέντρων είναι αναγκαία μόνο όταν ο κορμός μπαίνει στο οδόστρωμα ή επικρέμαται στο φρύδι του ορύγματος με κίνδυνο πτώσης του δέντρου, ενώ τα δέντρα στο πεζοδρόμιο “προτείνεται να διατηρηθούν, καθώς στην παρούσα φάση δεν επηρεάζουν το υπό κατασκευή έργο”.

Η οδός Μαγνησίας, σημειώνεται, αποτελεί το όριο του Ρυμοτομικού Σχεδίου Διονύσου. Όπως φαίνεται και από τον επισυναπτόμενο στην εισήγηση χάρτη, όλα τα πεύκα που προτείνεται να κοπούν, βρίσκονται πάνω στο όριο με την εκτός Σχεδίου περιοχή: