logo


Με μεικτό τρόπο- και δια ζώσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, αλλά και με τηλεδιάσκεψη- και με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ.

Ανάμεσά τους:

*Η αξιοποίηση του κτηρίου, όπου στεγάζεται ο- ανενεργός μέχρι σήμερα- Δημοτικός Οίκος ευγηρίας Θ. και Δ. Κυριακίδου, μετά και από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου. Το ακίνητο, υπενθυμίζεται, αποτελεί κληροδότημα προς τον καλλικρατικό Δήμο Δροσιάς, με τον όρο να γίνει δημοτικό γηροκομείο. Για τη λειτουργία του καταβάλλονταν αδιάλειπτες προσπάθειες από το 2008(!), που όμως σκόνταφταν στη βιωσιμότητα του γηροκομείου, ενώ κάθε χρόνο προβλεπόταν επιχορήγησή του από το Δήμο, καθώς και ύψος τροφείων, χωρίς όμως να προχωρεί η διαδικασία λειτουργίας του. Επί Διοίκησης Ζαμάνη, στο γηροκομείο πραγματοποιούνται εργασίες επισκευών και συντήρησης, παίρνει άδεια λειτουργίας, ενώ στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο ο τέως Δήμαρχος ανακοινώνει την άμεση έναρξη υποβολής αιτήσεων για φιλοξενία στη δομή. Ούτε όμως κι αυτή η διαδικασία προχώρησε, η Διοίκηση άλλαξε εντωμεταξύ, και το Φεβρουάριο του 2022 ο νυν Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων για μια συζήτηση πάνω στα μεγάλα εκκρεμή προβλήματα της πόλης, ανάμεσά τους και η τύχη του Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας. Εκεί ανακοινώνεται επισήμως η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εξετάσει την ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο κτήριο του δημοτικού Γηροκομείου στη Δροσιά σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας. Η εισήγηση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, παραπέμπει σε πρόσφατη (9/9) ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, όπου με τα στοιχεία που παρατίθενται και που λαμβάνουν υπόψη τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας, υπογραμμίζεται πως η εύρυθμη λειτουργία του ως Οίκου Ευγηρίας δεν μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη. Έτσι, προτείνεται η αξιοποίηση των χώρων του ως “Μονάδας Ψυχικής Υγείας – Κέντρου ημέρας, Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων”, και συναφών δραστηριοτήτων, με αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα προέρχονται από Κοινοτικά – Εθνικά και Περιφερειακά Προγράμματα. Η παροχή των υπηρεσιών θα είναι δωρεάν, έτσι ώστε η πρόσβαση σε αυτές να είναι απρόσκοπτη, ενώ προτεραιότητα στις υπηρεσίες θα έχουν οι δημότες του Δήμου Διονύσου. Η παραπάνω πρόταση βασίζεται σε έγγραφο από το Γραφείο Δημάρχου, ενώ η διαχείριση της Μονάδας θα γίνεται από φορέα συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Υγείας.

*Το πέμπτο, και τελευταίο θέμα, της Ημερήσιας Διάταξης είναι το σχετικό με την παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου ως έδρα αγώνων και προπονήσεων σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία της πόλης για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023. Η εισήγηση, που βασίζεται σε ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αφορά στα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου- ποιο σωματείο θα έχει την έδρα του πού και ποιους ακόμη χώρους άλλων Κλειστών θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί. Το θέμα αφορά μόνο στο δικαίωμα έδρας και χρήσης, και όχι στις ώρες που καθένα από τα 11 σωματεία έχει στη διάθεσή του για προπονήσεις στο χώρο- στα 4 Κλειστά του Δήμου- που του αναλογεί. Πιθανολογείται, πάντως, πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα απασχολήσει και ο -εκκρεμής ακόμη- κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, μια που το καλοκαίρι αυτός αποτέλεσε σημείο έντονης τριβής ανάμεσα στα σωματεία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Π. Λουκάτο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 07/2022 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού οίκου Ευγηρίας Θεόδωρου και Δέσποινα Κυριακίδου Δήμου Διονύσου, με θέμα «Αξιοποίηση ακινήτου Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας “Θ. & Δ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ“»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: 3η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2022 ΚΑΤ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 447/2022 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής, ως προς τον καθορισμό της δικηγορικής αμοιβής.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Γ’ Κατανομή 2022 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικού ποσού 81.417,69 €, σύμφωνα με την υπ’αριθμ.55904/29-08-2022 Απόφαση του ΥΠΕΣ.

ΘΕΜΑ 5ο: Παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Διονύσου ως έδρα αγώνων και προπονήσεων σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία του Δήμου Διονύσου για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.