logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φωνή και η Τέχνη του θα συντροφεύουν τις αγωνίες και τα όνειρά μας…

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο, τον μεγάλο θεατράνθρωπο που πάλεψε ακούραστα και με συνέπεια στο μετερίζι του θεάτρου αλλά και του καθημερινού αγώνα των ανθρώπων του μόχθου. Έδωσε θεατρική πνοή σε προοδευτικά έργα όλων των ιστορικών εποχών, οδηγώντας τα νοήματά τους ως τα κατάβαθα της ψυχής των θεατών.

Η φωνή και η τέχνη του ξεπέρασε το θεατρικό σανίδι κι έγινε ένα με τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες εκείνων που διεκδικούσαν καλύτερη ζωή, που αγωνίζονταν σθεναρά ενάντια στην παραίτηση και την υποταγή, κόντρα σε κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση, αλλά και στον άδικο πόλεμο.

Με τον συναγωνιστή μας πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους της τέχνης και της διεκδίκησης. Ο όμορφος χώρος του θεάτρου του που κατά καιρούς έγινε φιλόξενη στέγη για τις εκδηλώσεις του κινήματός μας θα διατηρήσει για πάντα τη μνήμη της παρουσίας και της προσφοράς του. Η μνήμη αυτή απλώνεται πολύ πέρα από το χώρο και το χρόνο. Ο Κώστας Καζάκος, ένας από τους τελευταίους μιας μεγάλης εποχής, αφήνει ξεχωριστή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές που θα την τιμούν και θα την αξιοποιούν στο διηνεκές.

Η ΟΓΕ εκφράζει στην οικογένειά του, τη σύντροφο της ζωής του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τα θερμά της συλλυπητήρια.

14.9.2022

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ