logo


Στις 8.30 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου με τηλεδιάσκεψη και με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους:

*Η ανακήρυξη των οριστικών αναδόχων για μια σειρά υπηρεσιών γύρω από την αποκομιδή και διαχείριση βιοαποδομήσιμων και ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου, συνολικού ποσού 930.000 ευρώ. Οι παραπάνω υπηρεσίες περιλαμβάνουν παροχή φορτηγών και αρπαγών, μηχανημάτων έργου, μεταφορά βιοαποδομήσιμων, τρίμματος και ογκωδών απορριμμάτων στο χώρο οριστικής διάθεσης και επεξεργασίας τους, παροχή κάδων για ογκώδη, συλλογή μπάζων και προϊόντων εκσκαφών, και επιμερίζονται σε τρεις εργολάβους. Εκκρεμεί πάντως, στον ίδιο διαγωνισμό, η παροχή υπηρεσιών φορτηγών και αρπάγης, για την οποία έχουν υποβληθεί ενστάσεις από συμμετέχοντες υποψήφιους αναδόχους, ενώ για την περισυλλογή υλικών από εγκαταλελειμμένα κτήρια και οικόπεδα προσφορές δεν υποβλήθηκαν, οπότε η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναληφθεί μόνο για την υπηρεσία αυτή.

*Η έγκριση του πρώτου πρακτικού στο δρόμο για την ανακήρυξη αναδόχου για το έργο της αποχέτευσης σε περιοχές της Άνοιξης (Αγ. Παρασκευή, Φασίδερι. Άγ. Άγγελοι). Υπενθυμίζεται εδώ πως για το έργο είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός το 2019, με τη συμμετοχή έντεκα υποψηφίων, που τελεσφόρησε με την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου και με έκπτωση 50%. Όμως λίγο πριν από την υπογραφή της σύμβασης, ο μειοδότης υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας πως με τις πρόσφατες ανατιμήσεις υλικών κ.λπ. θεωρεί την εκτέλεση του έργου ασύμφορη με το ποσοστό έκπτωσης που είχε δώσει. Έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2021 η Δημοτική Αρχή εξέταζε τόσο το σενάριο της εξαρχής επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού με νέα δημοπράτηση του έργου, που θα σήμαινε καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου, όσο και το σενάριο της- γνωστής πια- διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με την πρόσκληση σε φορείς να καταθέσουν προσφορές. Ένα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2021, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε- με αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των μειοψηφιών που πάντως έδωσαν λευκή ψήφο-  την επιλογή του δεύτερου σενάριου. Έτσι, πέντε ήταν οι εταιρείες που κλήθηκαν να καταθέσουν τις προσφορές τους για το έργο, μήκους 13 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης με 4.586.000 ευρώ, δίνοντας έκπτωση 13,43%.

*Εγκαίνια του νεοσύστατου ΚΕΠ Υγείας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28). Σύμφωνα με την εισήγηση της Γ. Κριεμάδη, εντεταλμένης κοινωνικής αλληλεγγύης και δομών υγείας, στην εκδήλωση- που θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming-  θα προβληθούν βίντεο μέσω προτζέκτορα, ενώ προσκεκλημένοι θα είναι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, και πλήθος πολιτών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 3η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2022 ΚΑΤ’ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΘΕΜΑ 2ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή “Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ”.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικών αναδόχων για υπηρεσίες αποκομιδής & διαχείρισης βιοαποδομήσιμων & ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης περί ορισμού δικηγόρου.

ΘΕΜΑ 5ο: ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ή ΜΗ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 6ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο.Ε ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ Ή ΜΗ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση του πρακτικού Νο 1 της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2 Α του Ν. 4412/2016 για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙΔΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ Δ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ» (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5008942).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την εκδήλωση εγκαινίων του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Ακύρωση της 393/22 Απόφαση της ΟΕ και Λήψη Νέας Απόφασης. Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Έκδοση Παραβόλων και Δαπανών ΚΤΕΟ Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωση Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήματα του Δήμου Διονύσου.