logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σχολική ζωή ξεκινά και πάλι τον καθιερωμένο ετήσιο κύκλο της. Δίπλα στα παιδιά μας δίνουμε και εμείς το υποστηρικτικό παρόν στην καθημερινότητά τους. Μετά από 2 χρόνια σημαδεμένα -κυριολεκτικά- από την πανδημία, όλα φαίνονται, τώρα, πιο φωτεινά, πιο ανθρώπινα, καθώς η κοινωνία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα αποκτήσει ξανά τη φυσική συνοχή της.

Παρά ταύτα, η περίοδος 2022-2023 προμηνύεται δύσκολη από πολλές πλευρές, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεών της στο γενικότερο οικονομικό γίγνεσθαι. Χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που παλεύουν, συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για ένα καλύτερο αύριο της νέας γενιάς.

Άραγε, μπορεί να είναι «ορατό» το μέλλον των παιδιών μας και κατ’ επέκταση του τόπου μας μέσα από τη βελτίωση της σχολικής ζωής και την εμπέδωση της σπουδαιότητας της παιδείας, με σύγχρονα μέσα και μεθόδους, με ανοιχτά μυαλά, με ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς προκαταλήψεις και συντηρητισμό, με αλήθεια;

Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε μπροστά, με αισιοδοξία, ειλικρίνεια, χωρίς αντιπαλότητες και διχαστικές πρακτικές. Μπορούμε και το αξίζουμε να λειτουργούν τα σχολεία μας, με δημοκρατία και επιστημοσύνη. Να καλλιεργείται η συνεργασία, η αξιοπρέπεια, η ευθυκρισία, ο σεβασμός στην πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα  και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

_______________________

Τα παιδιά μας αξίζουν μια παιδεία με κύρος

_______________________

Στοίχημα για όλους και όλες είναι να κάνουμε τους νέους και τις νέες να νιώθουν το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι.  Έτσι μόνο, θα μάθουν να πορεύονται στη ζωή με χαρά, θα αγαπήσουν τη γνώση θα κατανοήσουν την ωφέλεια της σχολικής ζωής, θα έχουν να θυμούνται!

Χαρούμενη σχολική χρονιά

Κωστής Κουριδάκης