logo


Μετά την Οικονομική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 8.30 το πρωί αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, σειρά παίρνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, στις 10π.μ., επίσης με τηλεδιάσκεψη και με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους:

*Η σημειακή κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Ελ Βενιζέλου, στον Άγ. Στέφανο. Ο εν λόγω δρόμος, που είναι διπλής κατεύθυνσης, εξυπηρετεί την κυκλοφορία  του Λόφου Νυμφών από τη Λ. Κρυονερίου έως την οδό Χανίων. Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, λόγω των αυξημένων αναγκών σε χώρους στάθμευσης εξαιτίας της ύπαρξης των καταστημάτων, η ισχύουσα πρακτική είναι η στάθμευση των οχημάτων να γίνεται και στις δύο πλευρές της οδού με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του χρόνου αιχμής, στην είσοδο-έξοδο προς τη Λ. Κρυονερίου. Εν αναμονή της εκπόνησης συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης και της ανάγκης αναθεώρησης – συμπλήρωσης και ενοποίησης των κυκλοφοριακών μελετών σε όλο το Δήμο Διονύσου, συνεχίζει η εισήγηση, κρίθηκε σκόπιμη η άμεση σύνταξη μελέτης για το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κυκλοφοριακοί φόρτοι. Οι ρυθμίσεις, που θα πραγματοποιηθούν μέσω της ήδη εκτελούμενης εργολαβίας για τις ασφαλτοστρώσεις σε όλη την πόλη, θα περιλαμβάνουν:

>Κατασκευή ισόπεδου κόμβου (δύο νησίδων) διευθέτησης των κινήσεων εισόδου-εξόδου. Η ρύθμιση αυτή καταργεί μικρό αριθμό θέσεων στάθμευσης που δεν δημιουργεί όμως πρόβλημα, καθώς δεν υφίσταται έντονο πρόβλημα στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή. Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης του σούπερ μάρκετ, αφού απέχει απόσταση άνω των 35μ από την έξοδο του πάρκινγκ. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας διαμορφώνεται από 4,20μ-4,44μ, το οποίο κρίνεται επαρκές για την κίνηση και στροφή των οχημάτων. Τέλος, δεν προκαλεί καμία τροποποίηση της κυκλοφορίας της Λ. Κρυονερίου.

>Τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης και οριοθέτηση διάβασης πεζών

Το θέμα συνοδεύεται από τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου.

*Η τοποθέτηση φυλακίου για την αστυνομική προστασία και την 24ωρη φύλαξη κρατικού λειτουργού, που διαμένει στο Κρυονέρι, για λόγους ασφαλείας, αίτημα στο οποίο συνηγορεί και το Α.Τ. Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Ελ. Βενιζέλου στα πλαίσια υλοποίησης της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση τοποθέτησης φυλακίου στην οδό Ήρας 28 στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου Σχετ. Το Α.Π 22186/18.7.2022 έγγραφο του Α.Τ Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.