logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία καινούργια βιβλιοθήκη με ράφια, με πάνω από 550 βιβλία, κοσμεί πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μετά από προσφορά του Δήμου Διονύσου προς το Νοσοκομείο, που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Τη βιβλιοθήκη και τα βιβλία παρέδωσε στο Διοικητή του ΓΝ Παίδων Πεντέλης Ηλία Δαλαΐνα και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ευσταθία Κατοίκου, κλιμάκιο του Δήμου Διονύσου αποτελούμενο από το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας Σπύρο Αρνή, τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανο Κριεμάδη και την Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χριστίνα Γιαννέτου.

Η υιοθεσία της Παιδικής Βιβλιοθήκης του ΓΝ Παίδων Πεντέλης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας Σπύρου Αρνή και υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, από την Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου Χριστίνας Γιαννέτου (επιλογή, συσκευασία και καταμέτρηση βιβλίων), την ΠΕΓΚΑΠ που δώρισε το έπιπλο της Βιβλιοθήκης, το Δήμο Διονύσου που μετέφερε το έπιπλο της βιβλιοθήκης στο χώρο του Νοσοκομείου, καθώς και τα μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και κατοίκους που προσέφεραν τα βιβλία και βοήθησαν για την υλοποίηση της δράσης. Να ευχαριστήσουμε επίσης το Βιβλιοπωλείο «Έαρ» στην Άνοιξη για τη δωρεά βιβλίων, την εταιρία «Melvi Graphic Design & Production» (του Μελέτη Παπαδόπουλου και της Βίκυς Κωσταρά) για το σχεδιασμό και τη δωρεά της επιγραφής, καθώς και τις έφηβες εθελόντριες – βοηθούς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Βικτώρια και Τζένη, που σφράγισαν τα βιβλία.

Ο Διοικητής και η Διοικήτρια του ΓΝ Παίδων Πεντέλης ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Διονύσου για την υιοθεσία της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Διονύσου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου ενώ θα επιδιώξει να την εμπλουτίσει και με νέα βιβλία.