logo


Στις 8.30 το πρωί, αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Η τηλεδιάσκεψη προκρίθηκε για το επόμενο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, έναντι των δια ζώσης συνεδριάσεων, που τις προηγούμενες φορές πραγματοποιούνταν στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, ώστε όλα τα μέλη να μπορούν να την παρακολουθούν. Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Η ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, και πιο συγκεκριμένα για τις υπηρεσίες που αφορούν στην κτηνιατρική φροντίδα- περίθαλψη, στείρωση και εμβολιασμό, της εταιρείας “Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών- Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Είδη Α.Ε.” με έδρα το Πικέρμι, που έδωσε προσφορά 130.200 με έκπτωση 5% επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού.

*Η παράταση 4,5 μηνών- μέχρι τις 31/12/2022- στην προθεσμία παράδοσης του έργου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Δροσιάς και Άνοιξης, σύμφωνα με το σχετικό αίτημα του εργολάβου. Ο τελευταίος επικαλείται τη δυσκολία στην προσβασιμότητα στα σχολεία, μια που λειτουργούσαν μέχρι πριν από λίγες ημέρες, αλλά και το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί λόγω και της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία.

*Η διεκδίκηση ποσού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την υποβολή πρότασης του Δήμου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο θα αφορά σε έργα ασφαλτόστρωσης κυρίως, αλλά και απορροής ομβρίων και κατασκευή πεζοδρομίων, σε 36 δρόμους της Κοινότητας Διονύσου και σε μήκος 15,5 χιλιομέτρων περίπου. Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες φρεζαρίσματος, ανύψωση ή καταβιβασμό κατά περίπτωση των οδοστρωμάτων, ασφαλτικά, διαγραμμίσεις και σήμανση και πεζοδρόμια, ειδικά στη Μητρ. Κυδωνιών. Το εν λόγω έργο, εφόσον η πρόταση του Δήμου εγκριθεί, θα προστεθεί σ’ αυτό των ασφαλτοστρώσεων που ήδη εκτελείται σε όλο το εύρος της πόλης, δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ.

*Η ανάθεση της κατασκευής αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις περιοχές του Δήμου Διονύσου που κάηκαν πέρυσι στις φωτιές Ιουλίου και Αυγούστου, έργο που είχε εγκριθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για αντιπλημμυρικά έργα που σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα περιλαμβάνουν τοπικές επεμβάσεις και κατασκευή δικτύου προκειμένου να διευθετηθεί η απορροή ομβρίων στις οδούς Ανοίξεως και Πολυτεχνείου, και γύρω από αυτές, της Κοινότητας Κρυονερίου, που εκτιμάται ότι θα δεχθούν σημαντικούς όγκους νερού σε έντονες βροχοπτώσεις, ειδικά μετά την περυσινή φωτιά. Πέρα από αυτά, θα αντιμετωπιστεί και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα απορροής και αποχέτευσης ομβρίων προκύψει και αξιολογηθεί ως άμεσης προτεραιότητας για τις περιοχές που επλήγησαν από τις περυσινές φωτιές, και ειδικότερα στις Κοινότητες Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης, Δροσιάς και Σταμάτας. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανερχόταν στις 850.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, και η ανάθεση έγινε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Ο οικονομικός φορέας που αναδείχθηκε μειοδότης έχει δώσει έκπτωση 12% και προσφορά στις 642.500 ευρώ περίπου.

*Τέλος, 900.000 ευρώ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΣΠΑ θα πάρει με βάση το μέγεθός του ο Δήμος Διονύσου για δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, κατόπιν υποβολής μελέτης στη σχετική πρόσκληση του υπουργείου. Για το σκοπό αυτό, η Οικονομική Επιτροπή καλείται αύριο να εγκρίνει τη σύσταση επιτροπής έρευνας αγοράς που θα πρέπει να προσκομίσει τουλάχιστον τρεις προσφορές από ισάριθμους ανεξάρτητους προμηθευτές.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:     

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 & Νο2 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την προμήθεια υπηρεσιών Ηχητικής και Φωτιστικής Κάλυψης Εκδηλώσεων Δήμου Διονύσου συνολικού προϋπολογισμού 84.969,76€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση Πρακτικού Νο4 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την υπηρεσίες διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

ΘΕΜΑ 3o: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 10211/29.03.2021 (ΑΔΑΜ 21SYMV008357672) σύμβασης με αναπροσαρμογή τιμών για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου και ειδών συσκευασίας και καθαριότητας.

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Κωνσταντίνου Ταμβακάκη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 5ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Μόιρας Χρυσαφογεώργη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας παράδοσης του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 224.535,43€ (πλέον ΦΠΑ).

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση μελετών, έγκριση υποβολής πρότασης πράξης με τίτλο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Διονύσου» στο Πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση πρακτικού και αποτελέσματος της από 18/07/2022 διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση της παρ. 2γ. του άρθρου 32 του Ν.4412/2016 και του άρθρου 32Α του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και ανάθεση της σύμβασης κατασκευής του έργου:«Απορροή ομβρίων και αντιπλημμυρικό έργο».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την Ενοικίαση Οθόνης Προβολής και του Εξοπλισμού της για την υποστήριξη του Φεστιβάλ των “Διονυσίων 2022”.

ΘΕΜΑ10ο: Αποδοχή δωρεάς: Από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ για την ενίσχυση του κοινωνικού πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΟΞΥΓΟΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΝΑΓΟΜΩΣΕΙΣ Μ.ΜΠΕΣΙΟΣ& ΣΙΑ Ε.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Ορισμός Επιτροπής διερεύνησης τιμών για την υποβολή πρότασης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» σύμφωνα με την Πρόσκληση με Κωδικό:08_ΕΠΑΝΕΚ