logo


ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΙΤΙΑ

Ο τραυματισμός του 9χρονου παιδιού από ακάλυπτο καλώδιο στην πλατεία Δημοκρατίας μόνο τυχαίο περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι ένα σοβαρό περιστατικό που αναδεικνύει πόσο μεγάλο είναι το θέμα της ασφάλειας και το ζήτημα του ελέγχου συνολικά των δημόσιων χώρων, πάρκων, πλατειών, παιδικών χαρών.

Υπεύθυνη για αυτό είναι αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή και η πολιτική που χρόνια τώρα ακολουθεί.

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στον δήμο, η ουσιαστική κατάργηση όλων των τεχνικών υπηρεσιών του και η ανάθεση των έργων σε ιδιώτες εργολάβους, η διάθεση των υπηρεσιών του δήμου  σ’ αυτούς είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για περιστατικά όπως ο  τραυματισμός του παιδιού.

 Υπεύθυνοι είναι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που έταξαν τους δήμους στην υπηρεσία των εργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, υπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι που συμφωνούν, υπερθεματίζουν και υλοποιούν αυτή την εγκληματική πολιτική.

Τα χρήματα των δημοτών οδηγούνται στις τσέπες των εργολάβων αποδεικνύοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά :

Πρώτιστο ενδιαφέρον κάθε εργολαβίας είναι η αποκόμιση κέρδους έστω και σε βάρος της ποιότητας των έργων ακόμα και της ασφάλειας των δημοτών.

Στον χώρο της πλατείας Δημοκρατίας ,που έγινε το συμβάν πραγματοποιούνται κάθε χρόνο οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου. Το εκτεθειμένο καλώδιο το είχε παρατήσει ο εργολάβος που είχε αναλάβει τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και από αυτό το τραγικό περιστατικό. Οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει ο δήμος με το προσωπικό του, ακριβώς επειδή δουλεύουν με στόχο το μέγιστο κέρδος, δεν νοιάζονται ούτε για την ασφάλεια των πολιτών, ούτε για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν. Το συγκεκριμένο παράδειγμα επιβεβαιώνει ότι οι εργολάβοι παρέχουν ακριβές και πολύ κακής ποιότητας υπηρεσίες.

Όλες οι εργασίες στο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένο συνεργείο του δήμου, με κανόνες, έλεγχο από τις υπηρεσίες, χωρίς βιασύνη και προχειρότητα για να κερδίσουμε χρόνο.

Αυτό απαιτεί πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες και όχι το σημερινό χάλι των 4 εργαζόμενων στον ηλεκτροφωτισμό που έχουν στην ευθύνη τους τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία, τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό κ.λ.π.

Σε αυτή την κατάσταση μας έχει φέρει η πολιτική τόσο αυτής της διοίκησης του Καλαφατέλη, όσο και της προηγούμενης διοίκησης Ζαμάνη. Είναι η πολιτική της εκχώρησης αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών σε εργολάβους και αυτό γίνεται πιο εύκολα με την απαξίωση και την διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών. Τα ίδια βιώνουμε και με την αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, ο δήμος έχει μόλις 13 οδηγούς για όλα τα φορτηγά, σε όλες τις βάρδιες.

                                                                                   ΩΣ ΕΔΩ

                                                                              ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να απαιτεί από το κράτος για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις απαραίτητες ειδικότητες. Έτσι και θα είχαμε επάρκεια προσωπικού, θα είχαμε καλύτερες υπηρεσίες, θα μειώνονταν και η ανεργία στον τοπικό πληθυσμό.

Με τα ίδια χρήματα που δίνουμε στους εργολάβους και πλουτίζουν θα αγοράζαμε νέο στόλο οχημάτων, θα γεμίζαμε τα σχολεία τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με εργαζόμενους, θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε άριστες συνθήκες για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό.

Με τα ίδια χρήματα που δίνουμε στους εργολάβους και άλλα που θα διεκδικήσουμε από το κράτος μέσω των παράνομα παρακρατηθέντων κεντρικών αυτοτελών πόρων θα μπορούσαμε να κάνουμε γενναίες επισκευές στους σχολικούς χώρους, να φτιάξουμε νέα νηπιαγωγεία στον Άγιο Στέφανο, νέες τουαλέτες στο γυμνάσιο και το Λύκειο του Αγίου Στεφάνου που σήμερα λειτουργούν μόλις 3 για 500 παιδιά! Να βρίσκαμε νέους επαρκείς χώρους και κτίρια για σχολεία, όχι σε ακατάλληλα κτίρια όπως του 4ου δημοτικού Διονύσου.

Αυτά όμως χρειάζονται αποφασιστικότητα, σθένος και σίγουρα όχι την λογική της ανταποδοτικής λειτουργίας που δουλεύει σήμερα ο δήμος μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ