logo


Και δια ζώσης, αλλά και με τηλεδιάσκεψη, για όσα μέλη του το επιθυμούν ή δεν μπορούν να παρευρεθούν, θα συνεδριάσει σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου στις 7 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, μετά και από τη σχετική τροπολογία που εντάχθηκε, και ψηφίσθηκε, στο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πριν από λίγες ημέρες. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική καινοτομία για τη σημερινή συνεδρίαση, μια που στον ίδιο νόμο προβλέπεται πως οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν θα μπορούν πλέον να θέτουν προ Ημερησίας Διατάξεως επείγοντα θέματα, εκτός και αν προτείνουν να συμπληρωθεί η Διάταξη, δυο ημέρες πριν να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση, και συμφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται επιπλέον πως “Αν ο πρόεδρος δεν εγκρίνει την ένταξη των θεμάτων αυτών, το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του, που λαμβάνεται από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του μετά από το πέρας της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης μπορεί είτε να λάβει απόφαση συζήτησης και λήψης απόφασης επί των θεμάτων αυτών είτε να αναβάλει τη συζήτηση αυτών για ειδική συνεδρίαση, η οποία διεξάγεται εντός των δεκαπέντε (15) επόμενων ημερών από την ολοκλήρωση της τακτικής του συνεδρίασης”.

Η αυριανή Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει 16 θέματα- με τα περισσότερα να έρχονται από τη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Ιουλίου που ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, επειδή δεν προσήλθαν μετά από σχετική κοινή ανακοίνωσή τους 4 παρατάξεις της μειοψηφίας και δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Από εκείνη, την αρχική Ημερήσια Διάταξη, υπενθυμίζεται, τρία θέματα (σ.σ. η 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για την αποδοχή χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων, η άδεια λειτουργίας του κυλικείου στο γήπεδο της Άνοιξης και η τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της Μουσικής Σχολής) κρίθηκαν επείγοντα και προτάχθηκαν για συζήτηση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τακτική συνεδρίαση είχε εν συνεχεία ανακοινωθεί για τις 12 Ιουλίου, η οποία αναβλήθηκε, μια που παρατάξεις και Διοίκηση κάθισαν σε στρογγυλό τραπέζι, ώστε να συζητήσουν διεξοδικά το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπως αναλυτικά παρουσίασε η Οδός Διονύσου.

Η τροποποίηση αυτή παραμένει πρώτο πρώτο θέμα και στη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, όπου επιπλέον περιλαμβάνονται:

*Τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου για το 4ο τρίμηνο του 2021 και το πρώτο του 2022

*Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου για μεταφορά του Κοιμητηρίου στη θέση Μπισμπίρι όπου ο Δήμος το 2013 αγόρασε 6,5 στρέμματα για τη χρήση αυτή. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στόχος του Δήμου ήταν από τότε η απόκτηση τριών όμορων οικοπέδων, συνολικής επιφάνειας 21 στρεμμάτων, για τη δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες και των 7 Κοινοτήτων. Οι απόπειρες απόκτησης και των άλλων δυο εκτάσεων δεν έχουν μέχρι σήμερα τελεσφορήσει, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο, με απόφαση Δημάρχου, έχει συσταθεί Οµάδα έργου προώθησης της δηµιουργίας ∆ηµοτικού Κοιµητηρίου, αποτελούμενη από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η ομάδα έχει αναλάβει την προώθηση του οικοπεδικού θέµατος, τη µελέτη χωροθέτησης του συνόλου του χώρου (και αυτού που έχει ήδη αγορασθεί και των δύο συνεχόµενων προς αγορά χώρων), τη µέριµνα για τις απαιτούµενες άδειες λειτουργίας, και τις μελέτες για την εξασφάλιση της προσβασιµότητας, για την περιτοίχιση, για την  προµήθεια ναΐσκου, καθώς και για έργα πρασίνου.

*Συναφής με το παραπάνω θέμα είναι η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων της πόλης, που έχει περάσει από διαβούλευση σε όλα τα συναρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Τοπικά Συμβούλια, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)

*Αίτημα δημότη που ζητεί την κατά παρέκκλιση δόμηση στην περιοχή της κεραίας μεσαίων ραδιοκυμάτων της ΕΡΤ στον Άγ. Στέφανο.

*Αίτημα του Κλιμακίου Εθελοντών του Κρυονερίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δωρεάν παραχώρηση επ’ αόριστον έκτασης 1213 τ.μ. για την προσωρινή στάθμευση των πυροσβεστικών κ.λπ. οχημάτων και του οικίσκου του Κλιμακίου, θέμα που θα συζητηθεί σήμερα το πρωί στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής.

*Καθορισμός τόπου και χρόνου για την πραγματοποίηση της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

*Συμμετοχή του Δήμου σε υπό δημιουργία θεματικό Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο λαών μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση, τις υπηρεσίες, τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, δραστηριότητες πολιτισμού και υγείας, αειφόρου τουρισμού, δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος, διάχυση καλών πρακτικών, έρευνας και καινοτομίας.

Τέλος, και σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παρίστανται και να κάνουν παρέμβαση ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, καθώς και η Ένωση Γονέων. Η παρέμβαση θα αφορά στα σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που παρουσιάζει ο προαύλιος χώρος του σχολείου, και στο χρόνιο αίτημα των γονιών να επισκευασθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση, μια που είναι σε εξέλιξη σχετική εργολαβία. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, στις επανειλημμένες συναντήσεις της με το Σύλλογο, υποστηρίζει πως το κόστος για την εκ βάθρων επισκευή του προαύλιου, σε ένα κτήριο μάλιστα που είναι νοικιασμένο, θα είναι υπέρογκο, επιρρίπτει ευθύνες στην επιτροπή καταλληλότητας που το παρέλαβε το 2019 και προκρίνει αντί για πλήρη ανακατασκευή, τη μερική αντιμετώπιση των πιο σοβαρών και επικίνδυνων για την ασφάλεια των μαθητών προβλημάτων.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Σχέδιο τροποποίησης ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Δήμου Διονύσου (αποφ.1/2022).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2021 για το Δ’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 3ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Α’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 83/2022 ΑΟΕ ως προς τον καθορισμό της δικηγορικής αμοιβής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 22/2022 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΠΙΣΜΠΙΡΙ».

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 26/2022 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ».

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση απόφασης ΕΠΖ περί διατύπωσης αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δωρεάν παραχώρηση επ΄αορίστω στο Δήμο ακινήτου του, στη ΔΚ Κρυονερίου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης ετών υπηρεσιακών (πυροσβεστικών) οχημάτων του σωματείου Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικού επιτροπής καταστροφής αντικειμένων χωρίς αξία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

ΘΕΜΑ 11ο: Ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου Διονύσου σε υπό δημιουργία Θεματικό Δίκτυο μεταξύ Δήμων Ελλάδας και Ισραήλ με θέμα Πολιτισμός και Υγεία (Culture & Health) και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Διονύσου για την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας Συνεργασίας για την ίδρυση Δικτύου.

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Χορήγηση δικαιώματος αγοράς διπλού οικογενειακού τάφου στην κα Δ. Φ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 16/2022 απόφασης Συμβουλίου Διονύσου για Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 17/2022 απόφασης Συμβουλίου Διονύσου για Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 18/2022 απόφασης Συμβουλίου Διονύσου για Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 19/2022 απόφασης Συμβουλίου Διονύσου για Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.