logo


Γεμάτη συνεδριάσεις για τα συλλογικά όργανα του Δήμου Διονύσου θα είναι η Τρίτη 19 Ιουλίου: Την αρχή θα κάνει δια ζώσης η Οικονομική Επιτροπή στις 8.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, και πρώτο πρώτο αυτό που αφορά στην έγκριση του πρακτικού από το διαγωνσιμό για τα LED. Αμέσως μετά, στις 11 π.μ. και στον ίδιο χώρο θα καθίσουν στο τραπέζι των συνεδριάσεων τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με τον ίδιο αριθμό θεμάτων προς συζήτηση και ανάμεσά τους την έγκριση κοπής δένδρων στο Βρυσάκι, στο πλαίσιο κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου. Και τέλος στις 7 το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με μεικτό τρόπο- και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη για όσους δημοτικούς συμβούλους κωλύονται, όπως πλέον προβλέπεται με τον πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΣ- για τη συζήτηση 16 θεμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, η μεταφορά του Νεκροταφείου του Αγ. Στεφάνου στη θέση Μπισμπίρι, όπου ο Δήμος έχει αγοράσει κατά το παρελθόν έκταση 6,5 στρεμμάτων με χρήση Κοιμητηρίου, αλλά και η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων του Δήμου.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το θέμα που όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι το σχετικό με την ενεργειακή αναβάθμιση και την αυτοματοποίηση των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους, τα περίφημα LED, θέμα που- όπως είναι γνωστό- έχει περίπου εξελιχθεί σε casus belli ανάμεσα σε δυο διαδοχικές Δημοτικές Αρχές και τις παρατάξεις που κατά περίπτωση καο χρονική στιγμή βρίσκονταν απέναντί τους. Στη μεθαυριανή συνεδρίαση έρχεται προς έγκριση το πρακτικό, όπου φαίνεται πως τρεις εταιρείες συμμετείχαν στον ανοιχτό διαγωνισμό, από τις οποίες η μία, με την επωνυμία ΤΡΙΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αποκλείστηκε λόγω ελλιπών δικαιολογητικών. Συνεχίζουν εντούτοις οι άλλες δυο, οι ΒΑΣΗΛΙΟΣ ΑΕ και Τ ΚΑΙ Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία στις σχετικές αξιολογήσεις των τεχνικών προσφορών τους. Για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, η εν λόγω εταιρεία, μαζί με ακόμη μία η οποία δεν φαίνεται να συμμετείχε τελικά στο διαγωνισμό, είχαν ζητήσει παράταση τριών εβδομάδων, αίτημα που είχε κάνει εν μέρει δεκτό η Οικονομική Επιτροπή στις αρχές του περασμένου Μαϊου σε έκτακτη συνεδρίασή της, παρατείνοντας την κατάθεση προσφορών κατά 10 ημέρες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα επτάμιση εκατομμύρια ευρώ περίπου, στα οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα προαίρεσης 50% και ο ΦΠΑ.

Το συνολικό ποσόν των 718.500 ευρώ θα λάβει συνολικά ο Δήμος Διονύσου, από επιχορηγήσεις και έκτακτες χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΣ. Πιο συγκεκριμένα, 244.000 ευρώ προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών λόγω της επιβάρυνσης του Προϋπολογισμού από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, 306.500 ευρώ ως τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη επίσης λειτουργικών αναγκών, 105.000 ευρώ είναι η επιχορήγηση για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων, και τέλος, 63.300 ευρώ προορίζονται για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, δώδεκα αθλητικοί και έξι πολιτιστικοί σύλλογοι είχαν επιχορηγηθεί με συνολικά 94.500 ευρώ τον περασμένο Μάιο, με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σ’ αυτούς θα προστεθούν μεθαύριο άλλα 8 Σωματεία (έξι αθλητικά και δυο πολιτιστικά) με συνολικό ποσόν επιχορήγησης τις 44.500 ευρώ.

Αναλυτικά, η Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικού ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – εφαρμογές smartcities, με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού 7.585.796,10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 2: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 238/2022 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την Εξειδίκευση Πίστωσης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης δράσεων έτους 2022 σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους, Σωματεία και Ιερούς Ναούς με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών Διέλευσης Απορριμματοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την νομική υποστήριξη υπαλλήλου ΙΔΑΧ.