logo


Ή πώς σε μια και μόνο φωτογραφία αποτυπώνεται σωρευτικά η νοοτροπία Δήμου και κατοίκων στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Δήμος έχει την υποχρέωση- και οι κάτοικοι το δικαίωμα να το απαιτούν- να αντικαταστήσει τον κάδο ανακύκλωσης που εδώ και μήνες είναι σακατεμένος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και αισθητική και φυσική ρύπανση. Αυτονόητη, επίσης, υποχρέωση του Δήμου-και συνακόλουθο δικαίωμα των κατοίκων να το απαιτούν-  να αποκομίζει απορρίμματα και ανακύκλωση τακτικά, ώστε να μη δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και δυνητικής πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι έχουν την υποχρέωση- και ο Δήμος το δικαίωμα να το απαιτεί- να μην αφήνουν τα ογκώδη τους, εν προκειμένω μια μπανιέρα γεμάτη με οικοδομικά υλικά, όπου βρουν, αλλά να ειδοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες με μήνυμα στο Novoville, ώστε να κανονίζουν την ημέρα και την ώρα που το απορριμματοφόρο θα περάσει για την αποκομιδή. Αυτονόητη, επίσης, υποχρέωση των κατοίκων- και δικαίωμα του Δήμου να το απαιτεί- είναι να μην αποθέτουν τα οικιακά απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης.

Όπως έλεγε τις προάλλες συνομιλητής της Οδού Διονύσου στη Ροδόπολη, ο Δήμος είμαστε εμείς.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι κάδοι και η μπανιέρα βρίσκονται στην οδό Κίου. Σε άλλα σημεία της πόλης βρίσκονται καναπέδες, καρέκλες, σαλονάκια ολόκληρα, κάσες από πορτοπαράθυρα και πολλά άλλα είδη οικοσκευών.